Citroen uhrasi Mikkelsenin saadakseen Ogierin

Sebastien Ogier ja Sebastien Loeb
Sebastien Ogier ja Sebastien Loeb ajoivat yhdessä Citroenilla kaudella 2011. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tällä viikolla on uutisoitu norjalaisen Andreas Mikkelsenin loikasta Citroenilta Hyundain leipiin. Saksan rallissa komeasti podiumille sitikalla ajanut Mikkelsen ajaa kauden kolme viimeistä kilpailua Hyundain tallissa.

Citroenin suunnitelmissa oli alustavasti palkata lahjakas norjalainen ensi kaudeksi tiimiinsä. Suunnitelmat ovat kuitenkin muuttuneet, sillä Sebastien Ogier etsii uutta tallia, koska Ford ei suostu antamaan täyttä tukea M-Sportille.

– Meidän oli pakko tehdä valintoja tulevaisuuden strategian suhteen. Andreas oli yksi mahdollinen skenaario ensi vuodeksi, mutta ei oikea juuri tässä vaiheessa. Meidän pitää tutkia muita vaihtoehtoja. Andreaksesta oli pakko luopua, että hän pystyi tekemään sopimuksen Hyundain kanssa, Citroenin tallipomo Yves Matton summaa ranskalaislehti L´Equipen verkkosivuilla.

– Mikkelsen ei enää ole vaihtoehto ensi kaudeksi, mutta Ogierin kanssa me selvästi haluamme jatkaa neuvotteluja. Se on kaikkein tärkein prioriteetti tällä hetkellä, Matton jatkaa.

Ogierin lisäksi myös suurmestari Sebastien Loebin paluusta on huhuttu. Loeb on jo testannut Citroenin uutta autoa ja varikkopuheiden mukaan yhdeksänkertainen maailmanmestari voisi ajaa muutamia kilpailuja ensi kaudella.

– Loeb ajaa meille testiä taas syyskuussa. Hän ei ole peittänyt kiinnostustaan kahden tai kolmen rallin osalta ensi kaudella. Mikään ei kuitenkaan ole varmaa ennen kuin asioista päätetään lopullisesti, Matton sanoo.

Lue myös nämä