Carlos Sainz lyömässä vihdoin ajohanskat tiskiin?

Carlos Sainz
Carlos Sainz Dakar-rallissa. Kuva: Volkswagen Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksinkertainen rallin maailmanmestari Carlos Sainz pohtii tosissaan, josko ajoura olisi taputeltu. Sainz kertoo Autosportin verkkosivuilla, että tuleva Dakar-ralli saattaa olla viimeinen. Sainz on juhlinut Dakarin voittoa kertaalleen vuonna 2010.

Ralliuran jälkeen Sainz on keskittynyt muun muassa aavikkokisoihin. Sainzilla on näytönpaikka tulevassa koitoksessa, sillä se on Peugeotin viimeinen kisa aavikkoralleissa. Jatkossa ranskalaisvalmistaja keskittyy muihin moottoriurheilumuotoihin.

– Toivon todella, että voin voittaa Peugeotille sen viimeisessä Dakarissa. Nyt en mieti juuri muuta kuin starttia 6. tammikuuta. Olen jo 55-vuotias ja aika lähellä lopettamista, mutta nyt mietin vain kisaa, Sainz kommentoi Autosport-lehden verkkosivujen mukaan.

– En ajattele, että tämä on se viimeinen. Ajattelen, että aion voittaa sen. Jatkoa mietitään sitten joskus. En tiedä, onko täällä mitään vaihtoehtoja enää jäljellä.

Peugeot on voittanut kaksi edellistä kisaa Stephane Peterhanselin toimesta. Sainz on sen sijaan keskeyttänyt kaksi edellistä kisaa. Espanjalainen korostaa taktiikan merkitystä.

– Haluan aina voittaa. Ehkä tällä kertaa meidän pitää olla kärsivällisiä. Silloin kun voitimme, niin voitimme vähiten pätkiä. Kun voitat pätkän, niin seuraavana päivänä avaat tietä ja se rankaisee sinua, Sainz kertoo.

– Strategia on tärkeä. Varsinkin se on sitä tänä vuonna. Meidän pitää malttaa ja se on minulle aina hankalaa.

Sainz ajaa Dakarin Peugeotin tiimissä yhdessä Peterhanselin, Sebastien Loebin ja Cyril Despresin kanssa.

Lue myös nämä