Brittitähti haastaa suomalaishuiput Jyskälässä – ”Erittäin mielenkiintoinen tilaisuus”

Tom Cave
Tom Cave on kilpaillut kahdesti aiemmin Suomen MM-rallissa kaksivetoisella Ford Fiestalla.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittilupaus Tom Cave ajaa kauden ensimmäisen MM-rallinsa heinäkuun lopussa Suomessa.

Cave on ilmoittautunut WRC2-luokan kisaan mukaan Hyundai i20 R5 -autolla. Cave kilpailee nyt vasta ensimmäistä kertaa nelivetoajokilla MM-osakilpailussa kotimaansa ulkopuolella.

– Sponsorini hakivat minulle WRC-kisaa ja Suomen MM-ralli oli ensimmäinen, joka sopi kalenteriin. Autoa on kehitetty paljon sinä aikana, kun olen ajanut sitä. Ajamme Suomessa kahden päivän testit ennen kisaa, joten silloin saan ensimmäiset kokemukset autosta suomalaisilla teillä, Cave sanoi Motorsport Newsille.

Cave sijoittui viime kaudella Britannian rallisarjassa toiseksi WRC-kuljettaja Elfyn Evansin jälkeen. Suomessa hän saa vastaansa WRC2-luokan tähdet sekä tukun suomalaishuippuja, jotka lähtevät kisaan R5-autoilla. Jyskälässä vauhtiaan ovat mittaamassa muun muassa Juuso Nordgren, Jari Huttunen, Max Vatanen ja Teemu Asunmaa.

– Tämä on erittäin mielenkiintoinen tilaisuus näyttää nopeuteni, ja mikä olisikaan siihen parempi paikka kuin Suomen MM-ralli, Cave kertoi.

Cave, 25, osallistui Suomen MM-ralliin vuosina 2014 ja 2015 etuvetoisella Ford Fiestalla. Vuonna 2015 hän voitti Jyskälässä RC4-luokan.

Mika Ojatalo

Lue myös nämä

  • Uusimmat