Brittikuskilla hieno tilanne rallin MM-sarjassa – testiohjelmasta moni saa vain haaveilla

Täksi kaudeksi WRC2-luokkaan vaihtanut brittiläinen Gus Greensmith avasi kautensa upeasti Meksikossa viime viikonloppuna.
Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aiemmin Fordin WRC-tallissa vaikuttanut Greensmith ajoi debyyttikisassaan uuden Skoda RS Fabia Rally2 -auton ratissa voittoon. Greensmith oli valmistautunut Meksikon ralliin huolellisesti ajamalla testikisan Portugalissa sekä kaasuttelemalla pari testipäivää myös varsinaisessa kohteessa.

Seuraavan MM-rallinsa 26-vuotias Greensmith ajaa huhtikuussa Kroatiassa. Tälläkään kertaa homma ei jää ainakaan valmistautumisesta kiinni.

–  Lähdemme Meksikosta suoraan Espanjaan, jossa testaamme Skodaa. Seuraavalla viikolla testaamme Kroatiassa ja ajamme siellä myös pienen kisan testimielessä, Greensmith valottaa rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Yhteensä pääsemme siis ajamaan kolme päivää testiä ja puolitoista päivää rallia. Ei ainakaan jää siitä kiinni, ettenkö istuisi tarpeeksi ratin takana.

Testikisana Greensmithilla on Quattro River -ralli Karlovacissa, joka sijaitsee noin 50 kilometriä pääkaupunki Zagrebista lounaaseen. Juuri Zagrebin lähistöllä ajetaan myös Kroatian MM-ralli 20.-23. huhtikuuta.

Meksikon rallin onnistuminen toi Greensmithille rutkasti itseluottamusta, sillä edellinen voitto MM-tasolta oli kaudelta 2019, kun britti juhli Turkissa WRC2 Pro -luokan ykköstilaa.

– Jos katsoo urani kisoja WRC2:ssa, niin Meksiko on varmasti yksi parhaita rallejani. Kaikki oli kontrollissa koko kisan ajan. Toivottavasti sama tilanne toistuu monta kertaa tällä kaudella, Greensmith myhäilee.

– Auton kanssa homma lähti myös toimimaan heti hienosti, eikä minulla ollut mitään ongelmia saada autoa tottelemaan ohjaustani. Skoda antoi minulle myös fantastisen insinöörin, mikä on tehnyt elämästäni erittäin helppoa. Kaikki sujuu siis hyvin.

Katso WRC2-luokan parhaat palat Meksikon MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat