Brittikuski paljasti suunnitelmansa – rallin MM-sarjan kakkosluokka saamassa huikean kattauksen

Gus Greensmith jatkaa tutussa tiimissä rallin MM-sarjassa myös kaudella 2024.
Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Greensmith on paljastanut, että hän kilpailee Skoda Fabia RS Rally2 -autolla myös alkavalla kaudella. Auton ajattamisesta vastaa jatkossakin Toksport-talli.

– On hienoa olla Skodan kanssa kaudella 2024. Saimme paljon menestystä vuonna 2023 ja meillä on yhteisenä päämääränä taistelu mestaruudesta tänä vuonna, Greensmith kertoi.

Greensmith, 27, ajoi kauden 2022 loppuun saakka M-Sport Fordin WRC-tallissa, mutta viime vuodeksi hän vaihtoi Toksportin Skodaan. Hän sijoittui WRC2-luokan loppupisteissä toiseksi.

Kaudella 2024 Greensmith lähtee jahtamaan viime vuotta kovempia tuloksia.

– Kakkostilan sijaan tavoitteenamme on nousta yksi pykälä korkeammalle ja voittaa mestaruus.

Greensmith on vahvistanut, ettei hän aloita kauttaan vielä Monte Carlon MM-rallista tammikuun loppupuolella. WRC2-luokan kuljettajat saavat ottaa pistekisoikseen yhteensä seitsemän osakilpailua.

WRC2-luokan mestaruudesta saataneen aikaan huikea kamppailu tänä vuonna. Oliver Solberg kilpailee Greensmithin tavoin Skodalla tshekkivalmistajan virallisena kuljettajana.

Perjantaina puolestaan vahvistui se, että Sami Pajari lähtee kauteen suomalaistiimi Printsport-tallin ajattamalla Toyota GR Yaris Rally2 -autolla, joka tekee MM-debyyttinsä Monte Carlossa. Tiettävästi myös entinen WRC-kuljettaja Pierre-Louis Loubet ajaa jatkossa uudella Toyotalla kakkosluokan puolella.

Lue myös: Tulihan se sieltä! Sami Pajari Toyotan uudella kilpurilla rallin MM-sarjaan – taustalla suomalaistiimi

Ranskalainen Yohan Rossel, venäläinen Nikolai Grjazin ja bolivialainen Marco Bulacia kilpailevat puolestaan Citroenilla WRC2-luokassa. Hyundai ja M-Sport Ford eivät ole vielä vahvistaneet tulevan kauden WRC2-miehistöjään.

Emil Lindholm siirtyi viime kesänä Hyundain WRC2-talliin, ja myös Teemu Sunista on huhuiltu Hyundain kakkosluokan talliin kaudelle 2024.

Lue myös nämä