Quantcast

Viekö suomalaiskuski jälleen WRC-ajopaikan norjalaistähdeltä?

Norjalaiskuljettaja Andreas Mikkelsen oli viime vuoden lopulla erittäin lähellä paluuta tehdaskuskiksi rallin MM-sarjassa.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kolme MM-rallia urallaan voittanut Mikkelsen oli neuvotteluissa loppusuoralla Hyundain kanssa, mutta homma karahti kiville, kun korealaisvalmistaja kaappasi Esapekka Lapin Toyotalta. Mikkelsen oli jo ehtinyt ilmoittaa myös Toksportille, ettei hän tänä vuonna tarvitse WRC2-luokan Skodaa alleen.

Alkuvuodesta Mikkelsen joutuikin rakentamaan kauden ohjelmansa uusiksi ja pääsi aloittamaan MM-sarjassa vasta tämän kuun Portugalin osakilpailussa.

Mikkelsen saattaa kuitenkin vielä päästä Hyundain Rally1-auton puikkoihin, sillä talli joutuu etsimään huhtikuussa traagisesti kuolleelle Craig Breenille korvaajan. Mikkelsenin lisäksi tuolle paikalle on varikkohuhuissa aseteltu myös suomalaiskuskeja Teemu Sunista ja Emil Lindholmia. Norjalaisen kannalta vaarana on, että suomalainen kuljettaja vie jälleen ajopaikan nenän edestä.

– Varmasti kaikki kuljettajat ovat paikasta kiinnostuneita. Olen varmasti yksi heistä, mutta minulla ei ole mitään uutisia asian suhteen kerrottavana. Heillä on vielä aikaa miettiä päätöstään. Kyse on siitä, mikä on Hyundaille paras valinta tulevaisuutta ajatellen, Mikkelsen sanoo Dirtfishin sivuilla.

Hyundain tallipomo Cyril Abiteboul on kertonut, että tiimi etsii ensi sijassa nuorta kuljettajaa, jolla voisi olla pidempi tulevaisuus tiimissä. Mikkelsen on 33-vuotias, joten mies ei ole enää nuorimmasta päästä, mutta toisaalta myös ajovuosia on vielä edessä.

Mikkelsenin osalta meriitit ovat kuitenkin kovaa luokkaa. Norjalainen ei kuitenkaan koe, että Hyundai olisi hänelle mitään velkaa viime vuoden lopun tapahtumista.

– En nyt sanoisi niin, että he ovat minulle ajopaikan velkaa, mutta viime vuonna minulle oli jo luvattu jotain. Lopulta homma ei kuitenkaan toteutunut. Nyt tallissa on myös johtoa vaihtunut, Mikkelsen pyörittelee.

– Minun pitää vain itse huolehdittava siitä, että ajan mahdollisimman hyvin. Otan tietenkin paikan mielellään vastaan, jos se aukeaa, mutta niin ottaa varmasti kaikki muutkin kuskit. Tavoitteeni on yhä edelleen päästä takaisin WRC-talliin.

Seuraavassa kahdessa MM-rallissa Sardiniassa ja Keniassa Hyundain kolmatta autoa ohjastaa kokenut espanjalainen Dani Sordo. Heinä-elokuussa ajettaviin Viron ja Suomen nopeisiin sorakisoihin Hyundai kuitenkin tarvitsee jonkun toisen kuljettajan.

Hyundain tallissa täyden kauden tänä vuonna ajavat Lappi ja belgialaistähti Thierry Neuville.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat