Atro Määttä jälleen voittaja rallicrossin SM-sarjassa

Atro Määttä
Määttä porhalsi voittoon Jalasjärvellä. Kuva: AKK/Toni Ollikainen.

Rallicrossin SM-kauden neljäs ja samalla toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin Jalasjärven uudella Murtoharjun moottoriradalla. Kyseessä oli ensimmäinen kyseisellä radalla järjestettävä SM-tason kilpailu, joten rata oli monelle kuskille täysin uusi tuttavuus.

Myös lähes koko päivän jatkunut vesisade tuotti vaikeuksia kilpailijoille, ja erissä nähtiinkin välillä varsin hurjalta näyttäviä suorituksia. Jalasjärven moottorikerho on kuitenkin tehnyt hienoa työtä lyhessä ajassa, sillä vaativista olosuhteista huolimatta rata säilyi ajettavassa kunnossa läpi kilpailun.

SuperCar-luokassa jännitystä riitti loppuun asti. Finaalissa parhaimman startin sai Toni Lukander, ja pitkään mentiikin miehen johtaessa kilpailua. Pari kierrosta ennen ruutulippua Lukander kuitenkin joutui antautumaan, ja sarjan piikkipaikkaa pitävä Atro Määttä pääsi tyylittelemään jo kauden kolmanteen voittoonsa. Toiseksi nousi Jere Kalliokoski ja kolmanneksi ajoi kotikisassaan Jukka Lautamäki.

– Säädettiin auton alustaa ennen finaalia ja se oli erittäin onnistunut veto. Finaalilähdössä kuitenkin yksi sylinteri oli kokonaan pois pelistä, ja se hankaloitti menoa. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen, Määttä sanoi.

Hattutemppunsa ansiosta Määttä karkasi jo turvallisen tuntuiseen 22 pisteen sarjajohtoon. Toiselle sijalle nousi Lukander 82 pisteellä, mutta takana kärkkyy tasainen nippu haastajia vain muutaman pisteen sisällä toisistaan. Kolmantena on Lautamäki (81p.), neljäntenä Ari Perkiömäki (80p.) ja viidentenä Jere Kalliokoski (79p.)

SRC-luokka tarjosi jälleen kilpailun tasaisimman voittotaistelun. Ennen tätä osakilpailua luokan jaetulla kärkisijalla keikkuvat Joni-Pekka Rajala sekä Henri Haapamäki kävivät hienon taistelun finaalilähdössä. Haapamäki ampaisi startissa kärkeen, ja johtikin pitkään Rajalan hengittäessä tiukasti niskaan. Lopulta neljännellä kierroksella Haapamäen suorittaman lisälenkin seurauksena Rajala kuittasi kärkipaikan, ja nappasikin komean taistelun seurauksena kauden toisen voittonsa. Kolmannelle sijalle luokassa ajoi Olli Lavikainen. Rajala nappasi voittonsa turvin sarjan piikkipaikan, mutta vain kahden pisteen erolla toisena olevaan Haapamäkeen. Kolmantena on Lavikainen, ja hänkin ainoastaan 11 pistettä Rajalasta jääneenä.

Autokrossi-luokan osalta jatkettiin siitä mihin edellisessä osakilpailussa jäätiin. Tällä kaudella luokkaa ylivoimaisesti hallinnut Toni Kuhanen kirjasi jälleen nimiinsä täyden pistepotin, ja on nyt erittäin lähellä Suomen mestaruutta. Finaalissa toiseksi ajoi Jani Lehtinen ja kolmas oli Tero Tukiainen. Neljän osakilpailun jälkeen Kuhanen on napannut jo 26 pisteen kaulan toisena olevaan Tukiaiseen.

Crosskart-luokassa kauden ensimmäiseen voittoonsa ajoi Jimi Kalliomäki. Toiseksi sijan nappasi Leevi Lassila ja kolmanneksi itsensä taisteli komeasti Konsta Saarinen. Lassila jatkaa sarjakärjessä 106 pisteellä. Toisena on Kalliomäki (98p.) ja kolmannella tilalla Valtteri Koski (88p.)

Nuoria lupauksia ajattavassa RX Academy -luokassa voiton otti Venäjän Marat Knyazev. Toiseksi ajoi Kalle Markkanen ja kolmannen podium-sijan pokkasi Jesse Kallio.

Rallicrossin SM-sarja huipentuu 23. syyskuuta, kun päätösosakilpailu ajetaan Kouvolan legendaarisella Tykkimäen moottoriradalla.