Henri Hokkala nousi johtoon junioreiden SM-sarjassa

Henri Hokkala
Henri Hokkala vauhdissa. Kuva: Pekka Mäkinen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaavin ympäristössä tänään ajettu Koillis-Savo Ralli oli juuri niin arvaamaton kilpailu kuin etukäteen hieman ennustettiinkin. Tiedossa oli, että savolaiset, vauhdikkaat soratiet voivat olla niihin tottumattomille hankalia. Moni koko sarjan ajan luokkien kärjessä ajaneet joutuivat keskeyttäneiden listalle.

Pistetaulukossa jaetulla neljännellä sijalla ennen Kaavin kisaa ollut Henri Hokkala lähti kahden osakilpailuvoiton jälkeen hakemaan voittoa niin täältä kuin vielä viimeisestäkin kisasta Muuramessa syyskuun lopulla. Voitoilla viimevuotisen hopeamitalin kirkastaminen olisi mahdollista. Hokkala aloittikin vahvasti, eikä sortunut virheisiin. Kun pahimmat kanssakilpailijat hävisivät tulosluettelosta yksi kerrallaan, Hokkalan luokkavoitto sekä SM-luokkalaisista nopeimman kuljettajan ”titteli” tuli lähes ylivoimaiseen tyyliin.

– Ei ollut helppo kilpailu, vaikka se voi siltä näyttääkin. Tiesin etukäteen, että täällä on isoja valtionteitä, mutta se yllätti, että oli ihan mahdottoman liukasta alkulenkillä, kertasi Hokkala maalissa.

– Vaihdoin tauolla alle toiset renkaat ja päätin, että iskun paikka on kolmannella, lähes 35-kilometrisellä pätkällä. Se onnistuikin hienosti ja loppu ajeltiinkin sitten varman päälle.

Jyväskyläläistynyt Henri Hokkala lähti kauteen tavoitteenaan junioreiden suomenmestaruus. Ensimmäisen osakilpailun voitto tammikuussa Hankasalmella antoi hyvät lähtökohdat kauteen, mutta heti seuraava kisa Kemissä ei kasvattanut lainkaan pistesaldoa. Kun sarja siirtyi toukokuussa soralle, Hokkala nappasi jälleen luokkavoiton ja mahdollisuudet suomenmestaruuteen vahvistuivat.

– Kun neljä kisaa viidestä lasketaan, neljä luokkavoittoa riittää meille, pohti Hokkala ennen Kaavin kisaa.

Hokkala nousi pistejohtoon kolmen pisteen turvin ennen Riku Rantasaloa, jolla on kuitenkin pisteet jo neljästä kisasta. Mikäli Rantasalo voittaa luokkansa viimeisessäkin osakisassa, hänen loppupisteistään vähennetään kahdeksan pistettä. Tässä vaiheessa Hokkala on siis jälleen lähempänä mestaruutta.

– Oli kyllä hienoa ajaa tällaisia kovavauhtisia teitä, kun kovinkaan usein ei näistä pääse nauttimaan. Muuramessa sitten on tarkoitus pistää sinetti mestaruudelle.

.

Lue myös nämä