Niclas Grönholm hakee uutta onnistumista MM-rallicrossissa

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX/McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm teki rallicrossuransa parhaan suorituksen kaksi viikko sitten Latvian MM-osakilpailussa sijoittumalla seitsemänneksi.

Grönholm jäi Latviassa niukasti finaalipaikasta. Kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa Saksassa tavoitteena on jatkaa vähintään samaan malliin.

– Latvian kisasta jäi hyvä fiilis ja Saksassa on tarkoitus jatkaa samaa hommaa. Finaalipaikka on ihan mahdollinen kaiken onnistuessa – sen Riian osakilpailu osoitti, Grönholm sanoo luottavaisena.

GRX-tallin Ford Fiesta tuotiin Suomeen, jossa Grönholmin ajokki käytiin läpi kaikilta osin. Latviassa Fiestan vaihdelaatikon kuoret halkesivat semifinaalin rytkeissä, mutta auto on pistetty kuntoon Saksan osakilpailua varten.

– Esteringin rata on aika lyhyt ja siinä on pari paikkaa, joissa eroja tehdään, joten niissä pitää onnistua. Rata on aika jees, vaikka soraosuudet ovat aiemmin olleet huonoja, Grönholm analysoi.

– Toivotaan, että auto toimii hyvin ja lähdöt onnistuvat. Eiköhän silloin myös synny tulosta ja ollaan lähellä finaalipaikkaa, Grönholm toteaa.

Rallicrossin MM-sarjan viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Esteringin radalla Saksassa. Kaksi ensimmäistä karsintaerää kaasutellaan lauantaina. Ratkaisevat kaksi erää ovat vuorossa sunnuntaina. Semifinaaleihin selviää 12 parasta kuljettajaa.

Lue myös nämä