Ari Vatanen uuden rallicross-sarjan lähettilääksi – ”Tämä on formaatti, jota rallicross todella tarvitsee”

Ari Vatanen
Ari Vatanen on uuden rallicross-sarjan lähettiläs. Kuva: TitansRX Europe
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensi kertaa tänä vuonna ajettava rallicrossin GRC Europe -sarja on muuttanut nimensä ennen ensimmäistäkään osakilpailua. Uusi nimi on muotoa TitansRX Europe. 

Sarjassa ajetaan MJP Racingin kehittämillä PanteraRX6 Supercareilla yhteensä kuusi kisaviikonloppua kuudessa eri maassa. Jokaisen viikonlopun aikana ajetaan kaksi osakilpailua.

– Viimeiset pari kuukautta ovat olleet sekä haastavat että erittäin mielenkiintoiset. Nyt kaikki palaset ovat loksahtaneet paikoilleen ja olemme saaneet FIA:n statuksen sarjalle, MJP Promotionsin nokkamies Max J. Pucher toteaa tiedotteessa.

Uuden TitansRX Europe -sarjan lähettiläänä toimii Ari Vatanen. Vuoden 1981 rallin maailmanmestarilla riittää poliittista osaamista ja suhteita, joten tuskin parempaa lähettilästä uusi sarja voi saada.

– Max (Pucher) ja hänen tiiminsä ovat tehneet kovasti töitä luodakseen sarjan, joka keskittyy enemmän kuljettajien ympärille. Se on myös edullinen ja erittäin mielenkiintoinen konsepti, Vatanen sanoo.

– Tämä sarja yhdistää kaikki rallin, rata-ajon ja jopa kiihdytyskisojen positiiviset puolet. Sarjassa kilpaillaan lyhyillä stadion-tyyppisillä radoilla, mikä on faneille loistava juttu. Max ja minä tajusimme nopeasti, että jaamme saman vision moottoriurheilusta. Tämä on formaatti, jota rallicross todella tarvitsee ja tätä kautta uusia kuskeja voi nousta huipulle asti, Vatanen jatkaa.

TitansRX Europe -sarja alkaa Ranskasta Dreuxin radalta kesäkuun lopussa. Viimeinen kisaviikonloppu ajetaan Saksan Buxtehudessa lokakuussa.

Sarjassa nähdään myös suomalaiskuski, sillä vuosia Yhdysvalloissa GRC-sarjaa ajanut Toomas ”Topi” Heikkinen on mukana. Sarjan kuljettajakaartiin lukeutuvat myös ex-formulakuski Alex Wurz sekä tällä kaudella ilman WRC-ajopaikkaa jäänyt Hayden Paddon. Rallicrossin MM-sarjasta tutut Hansenin veljekset Kevin ja Timmy ovat niin ikään mukana.

Lue myös nämä

  • Uusimmat