Ott Tänak osti siivun mentorinsa Markko Märtinin rallitallista – tähtäimenä tallipomon rooli eläkepäiviksi

Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Virolaiset rallitähdet Ott Tänak sekä Markko Märtin ovat yhdistäneet voimansa ja omistavat nykyään yhdessä rallitallin nimeltään MM Motorsport.

Omalla ajourallaan Fordin ja Peugeotin ratissa istunut Märtin perusti yhtiön jo vuonna 2006. Tänak ajoi tiimissä uransa alkuvaiheissa vuosina 2009-2011. Tänak on nyt kuitenkin ostanut oman siivunsa yhtiöstä. Taustalla on ennakkovalmistautuminen tulevaisuudessa häämöttäviin ”eläkepäiviin”.

 

– Perustin oman tiimini jo vuonna 2013 (OT Racing), mutta Markkon kanssa yhteistyö on tehokkaampaa kuin se, että tekisimme molemmat omia juttujamme. Se on myös järkevää, Tänak kommentoi WRC.comin sivuilla.

– Me olemme tehneet yhteistyötä jossain muodossa niin pitkään, kun olen tuntenut Markkon. Olen ollut rallin parissa koko elämäni ja sitä haluan jatkaa, kun joskus päätän ajourani. Sitten kun lopetan, niin tämä on seuraava askel.

MM Motorsport pyörittää Toyota Gazoo Racingin haastajaohjelmaa ja valmistajaa sekä huoltaa Takamoto Katsutan Ford Fiesta R5:sta. Japanilainen kisaa tällä kaudella valtaosassa MM-ralleista.

Märtin ei usko pyörivänsä MM-rallien huoltoparkeissa koko elämäänsä, joten tiimipomon paikka on auki Tänakille, kunhan Toyota-tähden ajoura joskus päättyy.

– En usko, että olen niin pitkään mukana kuin Malcolm Wilson (M-Sportin nokkamies). Sen voi kyllä unohtaa. Meillä on suunnitelmia tiimille. On tärkeää kehittää autoja ja pyörittää kisatoimintaa. On myös aina mukavaa olla mukana auttamassa nuorita kuskeja, Märtin sanailee.

 

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö