Ari Vatanen palaa Suomen sorateille Ouninpohja-rallissa – ”Lähdetään nauttimaan suurella sydämellä”

Rallin maailmanmestari Ari Vatanen nähdään pitkästä aikaa kilpailemassa, kun hän starttaa Jämsässä 5. kesäkuuta järjestettävään Ouninpohja-ralliin.
Ari Vatanen
Ari Vatanen. Kuva: Tomi Hänninen/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ralli on Vataselle 70-vuotisjuhlakilpailu, johon hänet on kutsunut kilpailun järjestävä AUK Jämsän Äijät ry.

Vuonna 1981 rallin maailmaanmestaruuden voittanut Vatanen juhli huhtikuun lopussa 70-vuotispäiviään. Samoihin aikoihin myös tutut ralli-ihmiset ottivat yhteyttä juhlaralli-idean tiimoilta.

Nyt kesäkuun alussa Vatanen pääsee ainakin vielä kerran ajamaan Ouninpohjan legendaarisen erikoiskokeen kilpailunumero 1 ralliautonsa kyljessä suomalaisyleisön edessä. Vatanen on rallista innoissaan.

– Ihailen Jämsän Äijiä siitä, että ovat minut Ouninpohja-ralliin kutsuneet. On suorastaan hätkähdyttävää, miten siellä on kaikki mietitty kohdalleen, Vatanen sanoo.

– Olen otettu siitä, että juuri minä pääsen vielä ajamaan Ouninpohjan. Se on hyvin merkityksellinen erikoiskoe. Se että minulla on ollut elämä kirjaimellisesti aikanaan katkolla, tekee kiitolliseksi tästä mahdollisuudesta. Ouninpohjassa on koettu paljon ja siihen kulminoituu valtavasti muistoja. On kerrassaan upeaa, että pääsen vielä jakamaan ja luomaan uusia muistoja juuri Ouninpohjassa.

Vatanen on nähnyt ja kokenut maailmankuulun Ouninpohjan erikoiskokeen monen monta kertaa. Erikoiskoe herättää aina valtavan kunnioituksen.

–  Se on äärimmäisen hieno tie ja on mahtavaa päästä jälleen ajamaan sitä. Erikoiskoe on kohtalaisesti muistissa ja onneksi pääsemme hieman ennakkotutustumaan siihen ennen kilpailua. Nyt lähdetään nauttimaan isolla sydämellä, Vatanen kertoo.

– Vieläkin erityisemmän kisasta tekee se, että siihen lähtee mukaan myös hyvä ystäväni, irlantilainen Donagh Kelly, jonka kanssa meillä on ralliin liittyvien asioiden lisäksi menossa myös tärkeä World Vision -hyväntekeväisyyskampanja eräässä Nairobin slummikoulussa, Vatanen lisää.

Ouninpohja Rallin kilpailunjohtaja Jussi Pummila on mielissään Vatasen saapuessa Jämsään.

– Arin saaminen kilpailuumme on meille valtavan suuri kunnia-asia. Ari on hyvin pidetty ihminen ja on hienoa, että pystyimme hänelle tällaisen juhlarallin järjestämään. Ei sitä ihan joka päivä rallin maailmanmestaria ja legendaarista Flying Finn -kuljettajaa näissä kisoissa näe, Pummila hehkuttaa.

– Ralli on samalla 50 vuotta täyttäneelle AUK Jämsän Äijille juhlaralli, joka siirrettiin tälle vuodelle koronan takia. Syytä juhlaan on siis enemmänkin, Pummila jatkaa.

Rallin ohjelmassa on Ouninpohjan legendaarinen erikoiskoe 25-kilometrisenä versiona. Pätkä ajetaan läpi kahteen kertaan eli kilpailulle kertyy yhteismittaa 50 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat