Quantcast

Ott Tänak selitteli tappiotaan tallikaverille: Suurimman osan ajasta teimme vääriä päätöksiä

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan puolustava mestari Ott Tänak taipui toiseksi Rally di Alban WRC-kisassa sunnuntaina. Tallikaveri Thierry Neuville ajoi kahdeksan pohja-aikaa kisan yhdeksästä pätkällä ja vei voiton reilun 20 sekunnin turvin.

Tappiosta tallikaverilleen Tänak ei silti ollut huolissaan. Virolainen koki, että Alba-rallissa hän oppi tärkeitä asioita Hyundai i20 WRC -autota, jonka puikkoihin hän siirtyi täksi kaudeksi Toyotalta.

– Olen aika luottavainen, että löysimme tärkeitä asioita autosta. Viimeinen lenkki tuntui jo todella hyvältä. Me kokeilimme monia asioita ja yritimme käydä kaikki säädöt läpi rallin aikana. Meillä oli idea mielessä, mitä halusimme, Tänak summasi Dirtfishille.

– Suurimman osan ajasta teimme vääriä päätöksiä, mutta juuri ne kokemukset opettavat meitä eniten. Meillä on paljon dataa, mitä käydä läpi. Sen voin kuitenkin sanoa, että auto tuntui hyvältä asvaltilla. Näissä kisoissa on kuitenkin kyse oppimisesta. Menimme väärään suuntaan säätöjen kanssa, mutta uskon, että nämä kokemukset olivat vaivan väärti.

Koska säädöt olivat hieman pielessä, ei Tänak voinut missään vaiheessa vastata Neuvillen vauhtiin.

– En voinut ajaa äärirajoilla, mutta se on ihan okei. Tänään oli kyse vain oppimisesta. MM-sarja on todella tiukka ja meillä ei ole näitä mahdollisuuksia liikaa. Meidän on oltava täysin valmiita, kun MM-sarja jatkuu, ja nämä rallit auttavat siinä. Tämä on varmasti iso boosti tulevaisuudessa, virolainen sanaili.

Katso alta Dirtfishin kuvaajan Heikki Barskin editoima video Tänakin ajopäivästä Italiassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat