Aleksi Röyhkiöltä kelpo avaus rallin SM-sarjassa – ”Keräsimme kokemuksen talteen”

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maineikas ja perinteinen Arctic Lapland -ralli käynnisti rallin SM-sarjan viikonloppuna Rovaniemellä. Kilpailu tarjosi mielenkiintoisia vaiheita kaikissa kilpaluokissa.

SM1-luokan nuorisokaartia edustavalla Aleksi Röyhkiöllä oli kauteen startatessa kaikki palaset uutta, joten ylöjärveläisen avauskilpailusta saavuttamaa neljättä sijaa voidaan pitää varsin positiivisena tuloksena.

– Puhtaasti vauhdin puolesta ei voi olla täysin tyytyväinen, mutta uuden kartanlukijan Antti Haapalan kanssa ajoimme ilman virheitä uudella kilpailukalustolla. VW Polo R5 -auto ja Michelinin renkaat tulivat koko ajan tutummaksi, Röyhkiö kertaa tiedotteessa.

– Irtolumella pitoa ei tuntunut olevan riittävästi, eikä kuskilla ollut kunnon luottoa ajamiseen. Uskon tämän asian korjautuvan, kun pääsemme ajamaan talvikauden kaksi muuta kisaa toisenlaisella tiestöllä.

Kaksipäiväisen ja vaativan kilpailun päätteeksi aikaerot kärkisijoilla olivat varsin selkeät. Röyhkiö hävisi kisan voittaneelle Emil Lindholmille yli neljä minuuttia.

– Täytyy myös muistaa, että SM-sarjan pääluokan kärjessä ajetaan aivan maailmanluokan huippuvauhtia. Siihen yltääkseen on vielä töitä tehtävänä, mutta siihen tähdätään, Röyhkiö toteaa.

– Toisena päivänä eroa oli paljon eteen ja taakse, joten suoritimme vain varmaa ajoa ja keräsimme kokemuksen talteen. Avauskisasta oli tarjolla korotetut sarjapisteet, joten tuloksellisesti tämä oli hyvä aloitus kisakaudelle, Röyhkiö päätti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat