Emil Lindholm jätti pettymyksen nopeasti taakseen – testaa vauhtiaan kansainvälisiä tähtiä vastaan

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Frédéric Le Floc'h/DPPI/FIA ERC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen osallistuvat tulevana viikonloppuna rallin EM-sarjan kauden kolmanteen osakilpailuun Portugalissa. Lindholm on kahden ajetun osakilpailun jälkeen EM-sarjassa kuudentena.

Lindholm koki viime viikonloppuna pettymyksen, kun hän ajoi ulos SM-sarjan päätösosakilpailussa Pohjanmaa-rallissa. Lindholmin kamppailu Suomen mestaruudesta päättyi ulosajoon. Suomalaislupaus jätti pettymyksen nopeasti taakseen ja suuntasi maanantaina kohti seuraavaa kisaa Etelä-Eurooppaan.

Lue myös: Onnettomien sattumusten sarja päätti Emil Lindholmin mestaruustaistelun – ”Ei siinä ollut mitään tehtävissä”

Rallin EM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Portugalissa. Alkuperäiseen kalenteriin Portugalin osakilpailuksi oli merkitty Azorien saariryhmällä ajettava ralli, joka jouduttiin perumaan tältä vuodelta koronapandemian aiheuttamien matkustusrajoitteiden takia. Tilalle löytyi asvalttiteillä ajettava Rally Fafe Montelongo, jota ei ole koskaan kilpailu EM-arvoisena.

EM-sarjan uutuusralli ajetaan Pohjois-Portugalissa Fafen kaupungin ympäristössä. Alue on kuuluisa Portugalin MM-rallin Power Stage -erikoiskokeesta ja sen kuuluisasta hyppyristä.

Intialaisen rengasjätin MRF Tyresin testikuljettajana ralliin osallistuva Lindholm starttaa lauantaina reitille lähtönumerolla 5 ja pääsee vertaamaan vauhtiaan EM-sarjan huippuja vastaan. Kisassa ovat mukana muun muassa EM-sarjaa johtava venäläinen Aleksei Lukjanuk, Ruotsin lipun alla kilpaileva Oliver Solberg ja irlantilaistähti Craig Breen, joka ajoi syyskuun alussa toiseksi Viron MM-rallissa.

– Edessä on mielenkiintoinen kilpailu, josta kenelläkään ei ole ennakkokokemusta. Reitillä kilpaillaan siis puhtaasti nuotista ajamalla. Esimerkiksi Rooman EM-rallissa näki selvästi sen, että ne, jotka olivat aikaisemmin ajaneet kyseisen rallin, ajoivat kapeilla ja haastavilla erikoiskokeilla isoja eroja muihin nähden, Lindholm kertoo.

Kuuntele alta Lindholmin mietteet Pohjanmaa-rallin ulosajon jälkeen. Juttu jatkuu videon alla.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,351228″ ap mute]

 

Lindholmin talli TGS Worldwide lähetti Skoda Fabia R5 -auton matkaan kohti Portugalia jo viime viikon keskiviikkona.

– Portugalissa testaamme kilpailuolosuhteissa MRF:n asvalttirallirenkaita, joista on taas uusin kehitysversio käytössämme. Automme on tänään tiistaina paikalla ja keskiviikkona ajamme Fafen lähistöllä rengastestin. Viikonlopulle on luvattu sadekeliä, joten se tekee rallista varmasti mielenkiintoisen. En ole aikaisemmin ajanut MRF:n saderallirenkaalla, joten sekin tulee nyt tutuksi, Lindholm toteaa.

Lindholm odottaa itseltään ehjää ajosuoritusta, jotta hän voisi kerätä mahdollisimman paljon tietoa rengasvalmistajan hyväksi. Myös menestyminen etenkin nuorten alle 28-vuotiaiden kuljettajien pistetaulukossa kiinnostaa. Kilpailun järjestäjä on ilmoittanut, että ralli ajetaan ilman yleisöä.

– MRF:lle olisi tärkeää, että saisin myös pisteitä. Ajan EM-sarjan yleiskilpailussa kuudentena ja nuorten luokassa kolmantena. On mielenkiintoista myös nähdä, miten rallijärjestäjä saa pidettyä fanaattiset portugalilaiset rallifanit poissa erikoiskokeilta.

Rallin EM-sarjan kolmas osakilpailu Rally Fafe Montelongo käynnistyy lauantaina ja päättyy sunnuntaina. Kahden päivän aikana ajetaan kaikkiaan 18 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 181 kilometriä.

Lue myös nämä