Aleksi Röyhkiö tähtää SM-sarjan ykköstähtien kantaan kesäkaudella – ”Kehitystä on tapahtunut”

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aleksi Röyhkiö siirtyi tälle kaudelle etuvetokalustosta rallin SM-sarjan pääluokkaan ja Skoda Fabia R5:n rattiin. 20-vuotias ylöjärveläinen kilpailee TGS Worldwide -tiimin vahvuudessa.

Toinen talvikauden osakilpailu antoi jo viitteitä PR-Racingia edustavan nuorukaisen vauhdista viidennen sijan myötä, mutta kesäkauden kisoissa tarkoituksena olisi haastaa tosissaan SM1-luokan kokeneita kärkikuskeja.

Kevättauon aikana Röyhkiö Motorsport -tiimissä on valmistauduttu huolella tulevan kesän koitoksiin. Kilpailukalustoon tehtiin lähes täydellinen huolto. Vain moottori on ennallaan, kun voimanlähteessä vielä oli huoltovälin kilometrejä hyvin jäljellä.

– Kalusto on huippuiskussa ja testit soralla ovat sujuneet hyvin. Kuljettajat ovat treenanneet fysiikkaa ja tietenkin nuottia, Röyhkiö selvittää.

– Olemme tiimin kanssa budjetoineet SM-rallien oheen riittävän määrän testejä ja treenikisoja, joiden avulla pyritään nostamaan oma taso kärkeä kohti kesäkaudella.

Aleksi Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki ajoivat toukokuun puolivälissä Rengas Turku -rallin testikisana ennen kotimaisen arvosarjan kesäkauden avauskisaa,  Länsirannikon SM-rallia.

– Treenikisan kolmas sija ja kilpailukykyiset pätkäajat näyttivät sen, että kehitystä on vauhdin puolesta tapahtunut. Tosi hyvillä mielin lähdemme kohti Turun ympäristön SM-rallia.

– Kaksipäiväisen rallin ensimmäiset kolme erikoiskoetta ajetaan perjantaina asvaltilla, joka tarjoaa lisää haasteita. Saattaa olla, että kestopäällysteellä tulee suurempia aikaeroja kuin lauantain sorapätkillä, Röyhkiö arveli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat