Emil Lindholm suoraan Portugalin MM-rallista Suomen soralle – ”Aika raju muutos, mutta mieluinen sellainen”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Timo Nikkilä
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja jatkuu kaksipäiväisellä SM Länsirannikon rallilla Liedossa. SM1-luokan pisteissä kolmantena ajava Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen starttaavat kesäkauden avaukseen TGS Worldwiden Skoda Fabia R5 Evolla palkintopalli tavoitteenaan.

Ralli käynnistyy perjantai-iltana kolmella kestopäällysteerikoiskokeella ja jatkuu lauantaina kymmenellä soraerikoiskokeella.

Emil Lindholm pääsi Portugalin MM-rallin jälkeisen koronakaranteeninsa takia vasta  torstaina ajamaan viikonlopun rallia valmistavat testit. Kaikki on silti kunnossa Liedon SM-rallia varten.

Lindholm ja Reeta Hämäläinen kilpailevat Liedossa tutulla Fabia R5 Evolla ja MRF:n rallirenkailla. Kaksikon lähtönumero on kolme.

– Testit menivät hyvin. Valmistautuminen viikonlopun ralliin oli karanteeniasioiden kanssa hieman haastavaa. Kysymyksessä on omaehtoinen karanteeni, mutta kuten tässä viime päivinä on nähty, on parasta noudattaa suosituksia, Lindholm muistuttaa

Paluu suomalaiselle soratielle oli mieluinen.

– Viime viikonloppuna ajoimme rallia 80 km/h keskituntinopeudella, tänään testeissä 138 km/h keskinopeudella. Aika raju muutos, mutta mieluinen sellainen. Fiilis on hyvä. Auto tuntui hyvältä, emmekä me oikeastaan tehneet mitään muutoksia. Kokeilimme erilaisia rengasseoksia ja keräsimme niistä tietoa. Kaikki on kunnossa, Lindholm totesi testinsä jälkeen.

Länsirannikon SM-ralli käynnistyy perjantaina kolmella asvalttierikoiskokeella.

– Mielestäni se on hauska haaste. Ajotyyli muuttuu vain vähän. Eihän ne erikoiskokeet asvalttirallia ole missään nimessä vaan sellaista pikkuluisuttelua. Viikonloppuna ei ole kovin pitkiä erikoiskokeita, joten on tärkeää, että renkaat ovat heti EK:n lähdössä toimintalämmössä.

– Hauska ajaa kotimaassa soralla. Meille on kesäkelille uusi rengas, ja on kiva nähdä, miten pärjäämme MRF:n kanssa Suomessa. Olen sitä mieltä, että kysymyksessä on hyvä rengas, jonka eteen valmistaja on tehnyt kovasti töitä. Palkintopallisija on tavoitteenamme, Lindholm toteaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat