15-vuotias rallilupaus ensi kertaa palkintopallilla SM-sarjan yleisessä luokassa

Hallitseva Suomen juniorimestari Tuukka Kauppinen, 15, ja kartturi Ari Koponen ajoivat ensimmäisen kerran SM5-luokassa palkintopallille Kuopiossa.
Tuukka Kauppinen
Tuukka Kauppinen. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Laukaalainen Kauppinen taisteli kaksipäiväisessä SM-rallissa jopa luokkavoitosta. Kuopion ja Tuusniemen teillä ajetussa SM-osakilpailussa Kauppinen oli SM5-luokassa kolmas 25,1 sekuntia kärjestä. Luokan SM-pisteissä Kauppinen nousi neljänneksi.

Talvikauden kolmannessa ja samalla viimeisessä SM-osakilpailussa saavutettu palkintopallisija oli Kauppisen yleisen luokan ralliuran ensimmäinen. Ennen rallin kahta viimeistä erikoiskoetta laukaalaisnuorukainen ajoi vain seitsemän sekuntia kärjen takana. 

– Voitosta taisteltiin ihan viimeisille erikoiskokeille asti. Kahdella viimeisellä EK:lla tein ajovirheitä, auto meni pitkin penkkoja ja siinä hävittiin lopulta aika paljon. V1600-autolla pitää ajaa tarkasti, se ei virheitä kärsi paljoa, Kauppinen summaa tiedotteessa.

Kauppinen oli tyytyväinen siitä, että kahdessa aiemmassa SM-rallissa koettu epäonni ei enää seurannut autokuntaa Kuopioon. SM-rallien väleissä ajettujen kansallisten rallien hyvä tulostahti siirtyi vihdoin myös SM-tasolle. 

– Automme pelitti hienosti, ei mitään ongelmia. Voittoja tavoitellaan ja täällä nähtiin, että ne ovat kesällä saavutettavissa ja realistisia tavoitteita, Kauppinen sanoo.

Nuoren rallikuljettajan talven kilpailukalenterissa on vielä sunnuntaina ajettava SM-rallisprint Ruuhimäessä sekä viikon kuluttua yksi kansallinen rallikilpailu.  

– Ei tämä ajaminen ole tuntunut vielä missään. Tässä tulee keväällä parin kuukauden tauko, huolletaan kalusto ja huilataan sitten ennen kesäkauden alkua, Kauppinen suunnittelee. 

Ralli SM-sarja jäi Kuopiosta kevättauolle. Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan 13.–14. toukokuuta Turussa.

Kuopion SM-ralli, luokka SM5 V1600: 

1. Jere Pensas   Ford 1.06.17,0
2. Leevi Lassila  Ford   +6,8
3. Tuukka Kauppinen Honda  +25,1
4. Miko Kiminki   Ford  +1.29,8
5. Jyri Räsänen   Toyota +1.47,7
6. Justus Räikkönen Ford  +2.03,2

SM5-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailua: 

1. Leevi Lassila  77
2. Jere Pensas   68
3. Miko Kiminki   47
4. Tuukka Kauppinen 29

Lue myös nämä

 • Uusimmat