Quantcast

Spekulaatiot kiihtyvät: Onko Kalle Rovanperä saanut pitkän sopimustarjouksen WRC-tiimiltä?

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kausi kääntyy pian kohti loppusuoraa, ja samalla myös spekulaatiot ensi kauden tallipaikoista pyörivät entistä kovemmilla kierroksilla.

Yksi kuljettajamarkkinoiden mielenkiintoisista nimistä on Kalle Rovanperä, joka johtaa MM-sarjan WRC2 Pro -luokkaa ennen kauden neljää viimeistä osakilpailua. Brittilehti Motorsport News uutisoi jo kesäkuussa, että Rovanperä ajaa ensi kaudella Tommi Mäkisen johtamassa Toyotan WRC-tiimissä.

Viime viikonloppuna ajetun Saksan MM-rallin jälkeen Rovanperästä lähti leviämään uusi huhu. Virolainen Delfi-uutissivusto kertoi, että myös M-Sport Ford on kiinnostunut pestaamaan Rovanperän peräti viisivuotisella sopimuksella. Uutinen levisi nopeasti myös puolalaisille, italialaisille ja espanjalaisille rallisivustoille.

Skodan tehdastiimiin kuuluva Rovanperä ja M-Sport ovat tehneet aiemminkin yhteistyötä. Suomalaiskuljettaja kilpaili M-Sportin Ford Fiesta R5 -kalustolla Latvian EM-rallissa sekä Walesin ja Australian osakilpailuissa syksyllä 2017. Lisäksi Rovanperän managerina toimii Timo Jouhki, joka on sorvannut M-Sportin kanssa useita sopimuksia muille suomalaiskuljettajille.

Katso alta kooste Saksan MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,277705″ ap mute ]

 

Selkävaivasta toipuva Elfyn Evans ja Teemu Suninen ovat ajaneet M-Sportin vakikuljettajina tällä kaudella. Talli ei ole vielä tehnyt yhtäkään kuljettajasopimusta ensi vuodelle.

Toyotaa pidetään edelleen vahvimpana vaihtoehtona Rovanperän seuraavaksi osoitteeksi. Tallipomo Mäkinen kertoi jälleen Saksan MM-rallin yhteydessä, ettei Rovanperän kanssa ole sovittu ensi vuodesta.

– Kaikki on auki. Me kaikki olemme seuranneet Kallea mielenkiinnolla. Hän vaikuttaa olevan yksi kirkkaimmista nuorista tähdistä. Hänellä on jo hyvin kokemusta R5-autosta ja nyt hänellä voisi olla hyvä aika hypätä WRC-autoon, Mäkinen sanoi.

Toyotan tärkein tavoite on saada pidettyä MM-sarjaa johtava Ott Tänak tiimissä myös tämän kauden jälkeen. Tiettävästi myös Hyundai ja M-Sport ovat virolaistähden perässä.

Jari-Matti Latvalan ja Kris Meeken Toyota-sopimukset ovat katkolla kuluvan kauden lopussa. Mäkisen mukaan kaksikon tilannetta ryhdytään puntaroimaan sen jälkeen, kun Tänakin jatkosuunnitelmat ovat selvillä.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan Turkissa kahden viikon kuluttua. Rovanperä kilpailee WRC2 Pro -luokassa Skodalla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat