Ajetaanko rallin MM-sarjaa vielä tänä vuonna? Esapekka Lapilta tyly vastaus

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi joutuu lepäämään laakereillaan vielä ainakin neljä kuukautta, sillä rallin MM-sarjassa sekä elokuun Suomen että syyskuun alun Uuden-Seelannin MM-rallit ovat peruttu.

Fiesta WRC:n puikkoihin täksi kaudeksi hypännyt Lappi on kuitenkin saanut hyvin ajan kulumaan kotonaan Pieksämäellä. Hommaa riittää sekä rakennustöiden että kahden lapsen kanssa telmiessä.

– Aika on kulunut ihan siivillä. Totta kai ajamaan on kova halu. Sitä muuta sirkusta ei ole niin ikävä. Eihän tälle tilanteelle mitään voi. Ymmärrän hyvin päätökset, mitä on tehty. Aika vaikea tässä on ralleja järjestää, Lappi summaa Rallit.fille.

– Kyllä minä ainakin sitä (Suomen MM-rallin perumista) osasin odottaa. Pientä toivon kipinää toki pidin yllä, että jos kuitenkin voisi ajaa. Enemmän oli kuitenkin mielessä ajatus, että ei sitä rallia valitettavasti ajeta.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Lappi kokee, että tämän kauden osalta rallitouhut voi jo pikku hiljaa unohtaa, ainakin MM-sarjan osalta. Luuletko, että tänä vuonna vielä saadaan MM-ralli aikaiseksi?

– Epäilen vahvasti, että ei. On se kuitenkin aika mielenkiintoinen homma, jos kerätään porukkaa ympäri maailman iso määrä kasaan. Ei se ainakaan rajoitu tämä viruksen leviäminen sillä tavoin, Lappi toteaa.

Seuraava isompi kisa voisi olla luvassa elokuun alussa Virossa, jonne suunnitellaan merkittävää kansallista rallia koronarajoitukset huomioiden. Britanniasta käsin operoivan M-Sportin Lappi ei usko Viroon suuntaavan.

– Ei ole kyllä kuulunut mitään asian suhteen. Toki itseä kiinnostaisi siellä ajaa. Epäilen, että ei me olla sinne menossa, mutta eihän sitä tiedä. Siellä oli hienot rekisteröitymishommat ja kaikkea. Idea on ainakin hieno, Lappi sanoo.

Lue myös: Rallin MM-sarja tukalassa tilanteessa Rallin MM-sarja tukalassa tilanteessa Rallin MM-sarja tukalassa tilanteessa

Lue myös nämä

  • Uusimmat