Rajua kuskipeliä Esapekka Lapin tulevan tiimin kulisseissa – MM-rallivoittaja avautui: ”Heidän olisi pitänyt olla rehellisiä”

Andreas Mikkelsenillä oli vahva luotto, että hän pääsee ajamaan Hyundain tehdastiimin kuljettajana rallin MM-sarjassa kaudella 2023. Mutta toisin kävi.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundailta on tulossa kuljettajauutisia loppuvuoden aikana. Jo lokakuun puolella selvisi, että virolaistähti Ott Tänak ei jatka tallissa tämän kauden jälkeen. Oliver Solbergille talli ei puolestaan tarjoa uutta sopimusta.

Hiljattain paljastui, että Esapekka Lappi on matkalla Toyotalta Hyundain väreihin ensi vuodeksi, vaikkakaan talli ei ole vielä vahvistanut suomalaisen sopimusta. Aiemmin oli pidetty todennäköisenä, että Hyundai olisi pestaamassa Mikkelsenin riveihinsä.

Mikkelsen kertoo norjalaisen Parc Ferme -sivuston haastattelussa, että hän oli jo erittäin lähellä sopimusta Hyundain kanssa.

– Olin niin lähellä kuin vain voi olla. Nyt olen vain pettynyt siitä, miten asiat hoidettiin, Mikkelsen toteaa Parc Fermelle.

Urallaan kolme MM-rallia voittanut Mikkelsen menetti WRC-kuljettajan statuksen kauden 2019 jälkeen, jolloin hän ajoi juurikin Hyundain tehdastiimissä. Siitä lähtien norjalaistähti on kärkkynyt uutta tilaisuutta MM-sarjan pääluokasta.

Takaisku oli Mikkelsenille raju, kun Hyundailta ei nyt avautunutkaan paikkaa. Mikkelsenin mukaan hän oli jo sanallisesti sopinut Hyundain kanssa ensi vuodesta. Vain allekirjoitukset puuttuivat sopimuspaperista.

– Minulle oli luvattu vähintään kuusi osakilpailua. Luulen, että heillä oli jo osoitteeni ja sopimus valmiina. Kaikki oli hyvin. Yhtäkkiä he katkaisivat yhteydenpidon, minkä jälkeen he tekivät toisenlaisen valinnan, Mikkelsen sanoo.

– Kunnioitan täysin sitä, että he muuttavat mielensä ja valitsevat toisen kuljettajan, johon heillä on enemmän luottoa. Mutta heidän olisi pitänyt kertoa, miten asiat ovat ja olla rehellisiä.

Parc Ferme kysyi myös Hyundain tiimiltä kommenttia Mikkelsenin tapaukseen, mutta talli ei halunnut kommentoida asiaa.

”En voi maksaa paikasta”

Mikkelsen voitti WRC2-luokan mestaruuden viime vuonna. Hänellä on teoreettinen mahdollisuus uusia titteli tänä vuonna, mikäli Emil Lindholm ja Kajetan Kajetanowicz eivät onnistu ensi viikonlopun Japanin MM-rallissa.

Mutta mestaruudet eivät lämmitä nykyistä Skoda-kuljettajaa niin paljon kuin WRC-tallipaikka. Vaihtoehdot ovat kuitenkin vähissä: M-Sportilta löytyisi varmasti paikka rahalla, ja Toyotalta ei välttämättä löydy tilaa ulkopuolisille kuskeille.

– En voi maksaa paikasta, mutta on muitakin ratkaisuja. Minulla on myös hyvä suhde Skodan kanssa, ja vaikka olen motivoitunut palaamaan WRC-luokkaan, minulla on Skodan kanssa avoin keskusteluyhteys.

– Haluaisin vielä yhden tilaisuuden hyvällä autolla. Olen mielestäni parempi kuljettaja kuin kaksi tai kolme vuotta sitten, Mikkelsen luottaa.

Rallin MM-kauden päättävä Japanin MM-ralli käynnistyy torstaina. Mikkelsen ei ole mukana kilpailussa, jossa ratkeaa tämän vuoden WRC2-mestaruus.

Katso alta Japanin MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä