Jari Huttusen mollivoittoinen kausi päätökseen – ”Tulevaisuuden suhteen suunnitelmat ovat vielä avoinna”

Viikonloppuna ajetussa Katalonian MM-rallissa WRC2-luokan pisteitä jahdannut Jari Huttunen sijoittui luokan viidenneksi.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Hannu Rainamo

WRC2-luokan voiton vei Teemu Suninen. M-Sportin Ford Fiesta Rally2:lla kisaava Huttunen jäi voittajasta hieman alle kaksi minuuttia. Palkintokorokepaikkaa rallista tavoitellut Huttunen ei ollut kauden viimeiseen kilpailuviikonloppuunsa tyytyväinen.

Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kisa alkoi perjantain kisan ensimmäisellä erikoiskokeella tahmeasti, sillä kaksikko oli erikoiskokeella yhdenneksitoista nopein. Matkaa hidasti yksi spinnaus.

– Otimme pienen riskin rengasvalinnassa, kun alla oli kaksi kovan seoksen rengasta. Kosteissa paikoissa tämä sitten kostautui ja spinnauksessa meni hiukan aikaa, Huttunen kertoi.

Perjantaina ajettujen erikoiskokeiden aikana parivaljakko nousi luokassaan jo neljänneksi. Sama tahti jatkui myös lauantain erikoiskokeilla, sijoitus putosi yhdellä pykälällä ja päivän päätteeksi he olivat luokan viidensiä. Viimeisenä ajopäivänä sijoitus säilyi samana, joten kauden päätöskisan saldona oli luokan viides sija.

–  Tämä oli hieno asvalttiralli, mutta vauhtimme ei jostakin syystä riittänyt tavoitteeseen tällä kertaa. Vaikea on näin tuoreeltaan eritellä, mistä se johtui, mutta lähemmäksi kärkeä olisi pitänyt ehtiä.

Vuonna 2020 WRC3-luokan mestaruuden voittaneelle Huttuselle MM-kausi 2022 oli vaihteleva. Kuudesta WRC2-luokassa ajamastaan MM-rallista hän saavutti kaksi kolmossijaa, yhden nelostilan ja yhden viidennen sijan.

Elokuussa Huttunen ajoi Suomen MM-rallissa M-Sportin Ford Pumalla debyyttinsä Rally1-luokassa, mutta tekniset ongelmat vaivasivat koko viikonlopun ja tuloksena oli yleiskilpailun yhdeksäs sija.

– Kokonaisuutena tämä kausi oli mollivoittoinen, samanlaisia tuloksia emme saaneet kuin edellisinä vuosina, kun voitot jäivät puuttumaan. Tulevaisuuden suhteen suunnitelmat ovat vielä avoinna, tälle vuodelle tämä oli joka tapauksessa viimeinen rallimme, Huttunen sanoo.

Kaudella 2020 Huttunen ajoi WRC3-mestariksi Skodan kalustolla. Viime vuonna Hyundain kilpurilla luokkavoitot irtosivat Sardiniasta ja Belgiasta.

Katso alta kooste Katalonian MM-rallin WRC2-luokan kilpailusta.