Ylen rallitiimiin kovan luokan värväys

Tomi Tuominen
Tomi Tuominen toimi viimeksi Juho Hännisen kartanlukijana Sardinian MM-rallissa kesäkuussa 2019. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan esitysoikeudet Suomessa omistavan Yle Urheilun rallitiimi vahvistuu Tomi Tuomisella.

Yle kertoi tiistaina, että Tuominen on MM-rallilähetysten uusi ruutukasvo. Tuominen kiertää toimittajan roolissa rallin MM-kauden 2020 kaikki osakilpailut.

Tuominen on tehnyt pitkän uran MTV:llä ja viime vuosina hän on tullut tutuksi C Moren F1-lähetysten studioisäntänä. Rallin puolella Tuominen on kovan luokan asiantuntija, sillä hän on ollut kartanlukijana 34 MM-rallissa.

Tuominen on lukenut MM-tasolla nuotteja muun muassa Toni Gardemeisterille ja Juho Hänniselle. Viimeksi hän istui kartturin paikalla kesäkuussa Sardinian MM-rallissa, jossa Hänninen ajoi Toyotan WRC-tiimin neljättä autoa.

– Uskon pitkän kokemukseni lajista antavan lähetyksille sellaisia näkökulmia, joita ilman kokemustani en pystyisi antamaan, Tuominen kertoo Ylen nettisivuilla.

Yleisradion ja rallin MM-sarjan välinen sopimus esitysoikeuksista kattaa kauden 2020 ja siihen kuuluu optio vuosista 2021-22.

Rallin MM-kausi käynnistyy tammikuun loppupuolella legendaarisella Monte Carlo -rallilla.

Toyota julkisti ensi kauden kuskinsa viime viikolla. Katso alta Toyotan uusien kuljettajien tunnelmat sopimuksista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,291296″ ap mute]

 

Lue Ylen juttu aiheesta täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat