WRC-tiimien kritiikistä opiksi – Walesin MM-ralliin muutos

Elfyn Evans
Elfyn Evans Walesin MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Walesin MM-rallin huoltoalue palaa takaisin Deesiden teollisuusalueelle. Rallin keskuspaikka sijaitsi viime syksynä Llandudnon kaupungissa, mutta järjestäjät saivat kisan jälkeen kritiikkiä WRC-tiimeiltä.

Deesiden alueen välittömässä läheisyydessä ei ole asutusta, mikä oli yksi syistä siirtää keskuspaikka Llandudnoon viime vuodeksi. Huoltoalue levittäytyi Llandudnossa usealle eri alueelle, mikä ei miellyttänyt kaikkia tiimejä.

WRC-tiimeistä M-Sport Ford ja Toyota sijaitsivat niin sanotulla pääalueella kisakeskuksen yhteydessä. Hyundai oli pääalueesta pari korttelia kaupungin keskustaa kohti. Citroenin tilat puolestaan olivat parin minuutin kävelymatkan päässä pääalueesta, mutta ranskalaistiimin syrjäisen sijainnin löytämiseen tarvittiin hieman tuuriakin rallituristilta.

WRC-tiimit oli piilotettu rakennusten väliin, kun taas pienempien luokkien tallit olivat saaneet aitiopaikat Llandudnon rantabulevardilta.

– Muutimme tähän paikkaan, jotta näemme enemmän ihmisiä. Kuinka monta täällä näkyy? Ei ketään. Ei yhtäkään. Meitä eivät löydä nekään ihmiset, joilla on sovittu tapaaminen kanssamme, Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar purnasi kisan jälkeen.

Deeside toimi rallin keskuspaikkana vuosina 2013-18 ja nyt huoltoalue samoihin maisemiin loka-marraskuun taitteessa.

Kisajärjestäjien mukaan paluun taustalla on se, että rallikaravaniin on helpompi siirtyä Deesidesta Keski-Walesin metsiin. Mutta varmasti myös isojen tiimien kritiikillä on ollut vaikutusta asiaan.

– Saimme lämpimän vastaanoton Llandudnossa viime vuonna, joten tämä oli todella vaikea päätös. Tämä on kuitenkin MM-sarjan osakilpailu, jolla on valtava tv-yleisö maailmanlaajuisesti, joten kuuntelimme asiantuntijoiden neuvoja. Tämä on hyväksi todettu vaihtoehto, joka tarjoaa rallille maantieteellisesti sopivamman sijainnin kyseisenä vuodenaikana, Britannian moottoriurheiluliiton puheenjohtaja Hugh Chambers kertoo rallin nettisivuilla.

Walesin MM-ralli ajetaan 29. lokakuuta-1. marraskuuta. Viime vuosina kisa järjestettiin muutama viikko aiemmin lokakuun alussa.

Katso alta kooste viime viikonloppuna ajetun Ruotsin MM-rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,319508″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat