WRC-tallista lähtöpassit saanut Oliver Solberg kisaa Walesissa – ”Haluan palauttaa hymyn huulilleni”

Hyundain rallitallista lähtöpassit saanut Oliver Solberg ei ole jäänyt surkuttelemaan kohtaloaan.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korealaisvalmistaja tiedotti viime viikolla, ettei 21-vuotiaalle Solbergille ole tarjolla jatkosopimusta ensi vuodeksi. Samalla vahvistui, että myös MM-rallit on ajettu, sillä kauden kahdessa viimeisessä osakilpailussa Hyundain kolmannessa tehdastallin autossa on konkari Dani Sordo.

Solberg kuitenkin tiedotti torstaina, että kisahommia on luvassa. Vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin poika Oliver kurvailee Volkswagen Polo R5 -autolla Cambrian-rallissa Walesissa lokakuun lopussa.

Samoissa Walesin metsissä nuori Solberg debytoi Volkswagenilla MM-sarjassa kaudella 2019.

– Kaikki tietävät, että Walesilla on erityinen merkitys meidän perheessämme. Ne tiet ovat myös todella upeita ajettavia, Solberg kommentoi tiedotteessaan.

– Tilanteet ovat muuttuneet, mutta minä en halua keskittyä siihen, mitä on tapahtunut. Haluan katsoa tulevaisuuteen. Matkustamme kartturini Elliottin (Edmondson) kanssa Japaniin nuotitukseen ja se on hyvä juttu, sillä rakastan Japania ja odotan rallia innolla. Sitä ennen käymme kuitenkin ajamassa Cambrian Pololla.

Cambrian-rallin keskuspaikkana toimii Llandudnon kaupunki Pohjois-Walesissa. Sama paikka toimi myös Walesin MM-rallin tukikohtana, kun Walesissa viimeksi kilpailtiin WRC-autoilla kaudella 2019. Cambrian-ralli starttaa perjantaina 28. lokakuuta kahdella asvalttipätkällä. Lauantaina ajetaan puolestaan soralla.

Solbergin mukaan on tärkeää, ettei nuorukainen jää laakereilleen lepäilemään, vaan pääsee nopeasti takaisin kilpa-auton rattiin.

– Olen keskustellut sponsoreideni kanssa tilanteesta ja he olivat myös sitä mieltä, että parasta on, että pääsen jälleen ajamaan. Olen onnekas, että minulla on auto ja mahdollisuus mennä kisaamaan Walesiin, Solberg summaa.

– On hienoa palata Llandudnoon ja päästä ajamaan kuuluisia erikoiskokeita. Siellä isäni ajoi viimeisen kerran MM-sarjassa voittaen WRC2-luokan. Se oli hienoa tapa hänelle jättää hyvästit. Minä en aio katsella mitään ek-aikoja. Haluan vain nauttia ja palauttaa hymyn huulilleni.

Katso alapuolelta Uuden-Seelannin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä