Kalle Rovanperälle huima kunnianosoitus Colin McRaen perheeltä – ”If in doubt, flat out”

Rallin MM-sarjan tuore mestari Kalle Rovanperä sai ison kunnianosoituksen San Marinossa perjantaina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Rovanperästä tuli lokakuun alussa MM-sarjan kautta aikain nuorin maailmanmestari, kun nuori supertähti varmisti uran ensimmäisen tittelin vain 22 vuoden ja yhden päivän iässä Uudessa-Seelannissa.

Rallin MM-sarjan aiempi nuorin mestari oli edesmennyt Colin McRae, joka voitti uransa ainoan tittelin vuonna 1995 ollessaan reilut 27 vuotta vanha. McRaen perhe antoi Rovanperälle hienon muiston San Marinossa perjantaina, jossa käynnistyi Rallylegend-kilpailu.

Rovanperä sai muistotaulun, jossa oli McRaen käyttämät ajokengät vuodelta 1995, jolloin hän voitti maailmanmestaruuden.

Rovanperä on mukana Rallylegend-kilpailussa show-luokassa, jossa aikoja ei oteta. McRaen perheeltä saatu muisto sai nuoren miehen herkistymään.

– Iso kiitos McRaen perheelle tästä upeasta lahjasta. Olen todella otettu, kun sain nämä kengät, joita Colin käytti vuonna 1995 voittaessaan mestaruuden. Nuorimmalta mestarilta uudelle nuorelle mestarille, Rovanperä kirjoitti Twitterissä.

If in doubt, flat out, Rovanperä jatkoi viitaten McRaen lanseeraamaan legendaariseen lausahdukseen.

Rovanperä on päässyt jo kurvailemaan Jari-Matti Latvalan omistamalla Toyota Celicalla. Driftingin parista niin ikään tunnettu ralliässä tarjosi yleisölle kunnon ”donitsit”.

– Vedetäänkö kerta kiellon päälle, Rovanperä kyseli Roope Korhoselta, joka toimii Rally-legend-kisassa suomalaistähden kartturina.

– Anna mennä, jos siltä tuntuu. Kyllä minä viihdyn tässä, Korhonen kuittasi.