Ott Tänakin manttelinperijällä isot suunnitelmat ensi vuodeksi – ”Olen optimistinen”

Virolainen Robert Virves pokkasi nimiinsä rallin MM-sarjan junioreiden mestaruuden kaudella 2022.
Robert Virves
Robert Virves. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Palkinnoksi 22-vuotias Virves saa ajaa neljä osakilpailua ensi vuonna Fordin Rally2-autolla. Suunnitelmissa on kuitenkin laajempi kausi MM-sarjan kakkosluokassa. Virossa Virvesin titteli on herättänyt mukavasti huomiota, joten nuori lupaus toivoo saavansa riittävästi yhteistyökumppaneita, jotta hän voisi ajaa jopa täyden kauden WRC2-luokassa.

– Onhan tämä ollut hullua aikaa. Yritän saada jotain aikaiseksi ensi kaudeksi. Ensi viikolla minulla on isot juhlat sponsoreilleni. Hirveästi en ole vielä ehtinyt työstää ensi vuoden suunnitelmia, Virves sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Yritän kuitenkin tehdä jonkinlaisen suunnitelman budjetin suhteen, jonka voin sitten esitellä yhteistyökumppaneilleni. Olen enemmän optimistinen kuin pessimistinen. Toivon, että saamme hommat kuntoon ja saamme ajaa kunnon kauden.

Tänä vuonna JWRC-luokassa ajettiin ensi kertaa uusilla Rally3-luokituksen Fordeilla. Aiemmin junioreiden luokassa on kilpailtu kaksivetoisilla autoilla, mutta Rally3-autot ovat nelivetoisia, mikä pehmentää loikkaa WRC2-luokkaan.

– Tästä kaudesta on ollut tosi iso apu. Oli tärkeää, että Rally3-autot tulivat, sillä se helpottaa siirtymistä Rally2-luokan autoihin, Virves myöntää.

– Aiemmin piti mennä Rally4-autosta suoraan Rally2-autoon, mikä oli vähän tyhmää. Se on liian iso askel otettavaksi yhden päivän testeillä.

Virves osoitti viime viikonloppuna kotiseuduillaan Saaremaalla, että hän on noussut Ott Tänakin jälkeen kovimmaksi virolaisässäksi. SM-sarjasta tuttu kokenut Egon Kaur tosin kiilasi Saaremaa-rallissa ykköseksi 7,8 sekunnin turvin ennen Virvestä, mutta tuoreen juniorimestarin matkaa hidasti rengasrikko.

Saaremaalla olivat mukana myös MM-sarjasta tutut Georg Linnamäe ja Ken Torn.

– Se oli kotikisani, mutta Egon on ajanut niillä teillä monta kertaa enemmän. Siellä oli pätkiä, joita en ollut ajanut ikinä. Kisa oli tiukka, ja minun kannaltani vähän turhauttava. Olen silti tyytyväinen, sillä olin ainoa, jolla oli alla vanhemman luokituksen Skoda Fabia.

Virves ja Tänak ovat molemmat kotoisin Saaremaalta. Virves sai tällä kaudella myös taloudellista tukea vuoden 2019 maailmanmestarilta.

Tälläkin kaudella JWRC-luokassa mitaleille yltänyt Sami Pajari voitti junioreiden tittelin kaudella 2021. Pajari valitsi palkinnoksi uuden täyden kauden Rally3-autolla JWRC-luokassa, jonka lisäksi lahtelainen on ajanut tänä vuonna valikoituja MM-ralleja myös WRC2-luokassa. Ensi vuonna Pajari keskittynee kokonaan WRC2-luokan kilpailuihin.

Katso alapuolelta, kuinka juniorimestaruus ratkesi virolaiselle Kreikan MM-rallissa syyskuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat