WRC-tallipomolta kehuja Suomeen – ”Kuljettajat olivat erittäin tyytyväisiä”

Hyundai
Hyundai testasi kalustoaan viime viikolla Oriveden ja Ouninpohjan maisemissa. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo oli tyytyväinen tiimin Suomessa suorittamien testien antiin.

Hyundai Motorsportin testit Suomessa eivät saaneet parasta mahdollista alkua. Belgialaistähti Thierry Neuville ruttasi Hyundai i20 WRC -auton niin pahaan kuntoon kaksi viikkoa sitten, että testi jouduttiin keskeyttämään ensimmäisen päivän jälkeen.

Hyundai Motorsportin tehtaalla Saksassa valmisteltiin käyttökuntoon toinen testiauto, joka kärrättiin Suomeen seuraavaksi viikoksi. Neuville ja hallitseva maailmanmestari Ott Tänak testasivat kilpuria kolmen päivän ajan Oriveden ja Ouninpohjan maisemissa ennen juhannusta.

Katso alta lyhyt kooste Neuvillen testistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342504″ ap mute]

 

– Thierry ja Ott tekevät hyvin yhteistyötä. Sen vuoksi voimme jakaa töitä heidän välillään ja saamme enemmän töitä tehtyä, tallipomo Adamo sanoi DirtFishille.

– He luottavat toisiinsa testattujen asioiden osalta ja jakavat useita asioita keskenään. Ott on testannut ja ajanut eri WRC-autoilla, joten hän tietää tarkalleen, mitä haluaa, Adamo lisäsi.

Lue myös: Tänak ja Neuville testasivat Hyundain WRC-auton uusia päivityksiä Suomessa – ”Meillä tuli uusia ideoita koronatauon aikana”

Adamo jakoi myös kiitoksia suomalaisille testijärjestäjille, jotka mahdollistivat kaluston testaamisen monipuolisissa olosuhteissa.

– Testeissä hyvää oli myös mahdollisuus testata erilaisilla teillä. Ne eivät aina olleet tyypillisiä suomalaisia ralliteitä. Järjestäjät Suomessa olivat erittäin hyviä löytämään sen, mitä halusimme – välillä mutkaisia, välillä nopeita, isoja uria, hitaampia ja hieman kuluneita teitä. Kuljettajat ja insinöörit olivat erittäin tyytyväisiä, Adamo sanoi.

Rallin MM-sarja on ollut yli kolme kuukautta tauolla koronaviruksen vuoksi. Seuraavana MM-kalenteriin on merkittynä Turkin osakilpailu syyskuun lopussa. Kansainvälisen autoliiton FIA:n odotetaan ilmoittavan vielä kesäkuun aikana rallin MM-sarjan loppukauden kilpailuohjelmasta.

Lue myös: Ott Tänak testasi Hyundain WRC-autoa legendaarisen Ouninpohjan maisemissa (video)

Lue myös nämä

  • Uusimmat