WRC-tallipomo sanoi sen suoraan – tätä radikaalia muutosta ei rallin MM-sarjaan haluta

Rallin MM-sarjan ympärillä pyörivä keskustelu radikaaleista muutoksista kerää jatkuvaa kritiikkiä.
Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

FIA:n WRC-työryhmän esityksen mukaan sarjaan tulee isoja muutoksia jo ensi kaudeksi, kun nykyisistä hybridiyksiköistä ollaan luopumassa.

Mitään päätöksiä ei ole vielä tehty, mutta niillä alkaa olla jo kiire. FIA:n ja valmistajien väliset keskustelut ovat vasta alkaneet.

– Nyt meidän täytyy odottaa vain seuraavia tapaamisia työryhmän kanssa. Niitä meillä ei ole vielä ollut, mikä on kyllä pettymys, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener sanoi.

– Meidän täytyy tehdä päätös näistä asioista vuoden puoliväliin mennessä. Se ei ole enää kaukana. Meidän mielestämme edistyminen on ollut aivan liian hidasta, Millener jatkoi.

On tietysti mahdollista, että FIA peruu vielä muutokset tai ainakin osan niistä.

– Näyttää siltä, että FIA haluaa tehdä todella paljon puolessa vuodessa, mutta uskon sen silti olevan hyvin vaikeaa. Luulen vain ikävä kyllä, että he ehdottavat jotain, mitä he haluavat tehdä ja millä tavalla, ja meillä ei ole siihen mitään vastaan sanomista. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että me emme sellaista halua, Millener arvioi.

Rallin MM-sarja on ollut näivettymässä jo pitkään. Millener myöntää, että muutoksia on pakko tehdä, mutta ei näin radikaaleja muutoksia ja näin lyhyessä ajassa.

– Meidän täytyy tehdä kovemmin töitä urheilullisella puolella ja markkinointipuolella. Ensimmäinen tapaaminen on nyt huhtikuussa. Katsotaan, mitä sieltä tulee.

Kuljettajat ja tiimit ovat monta kertaa toistelleet, että nykyisistä hybridiyksiköistä luopuminen olisi virhe. Samaa mieltä on myös Millener.

– Haluaisimme pitää nämä autot täsmälleen samanlaisina kuin ne ovat nyt, Millener sanoi suoraan.

Hybridiyksiköiden poistamisen lisäksi FIA on ehdottanut moottoritehojen laskemista pienemmällä ilmankuristimella sekä auton aerodynaamisten ominaisuuksien karsimista.

– Jos he haluavat poistaa hybridin, niin uskoisin, että voimme niin tehdä. Mutta muut asiat jättäisin ennalleen. En ymmärrä, miksi haluavat muuttaa muita asioita. Kaikki tiimit ovat jo sitoutuneet ja käyttäneet siihen myös rahaa. Tästä tulee vain lisää kustannuksia, kun tehdään jotain uutta vailla mitään todellista syytä. Joten en allekirjoita tätä 100-prosenttisesti, mutta katsotaan nyt, mitä he sanovat, Millener pohti.

Huomio Rallit.fin lukija! Liity tästä WhatsApp Channels -kanavallemme ja saat tuoreimmat päivitykset rallimaailmasta suoraan puhelimeesi!

Lue myös nämä