WRC-tallipomo paljasti suunnitelmansa Sebastien Loebin suhteen

M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson on kertonut, että hän aikoo tehdä kaikkensa, jotta saa Sebastien Loebin ajamaan lisää ralleja Ford Puma Rally1 -auton ratissa.
loeb ja wilson
Malcolm Wilson onnitteli Sebastien Loebia voiton jälkeen Monacossa. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loeb vei voiton kauden 2022 avausrallissa Monte Carlossa tammikuussa. Ranskalaisikonilla on kuitenkin paljon muitakin kiireitä, sillä mies ajaa tänä vuonna Extreme E -sarjassa sekä kestävyysrallien MM-karkeloissa (World Rally Raid Championship).

– Tähtäämme neljään ralliin hänen kanssaan. Sen enempää en voi tässä vaiheessa kertoa. Teemme kovasti töitä asian suhteen, Wilson sanoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Luonnollisestikaan Ruotsi ei ole yksi hänen kisoistaan ja hän on myös kertonut, ettei pysty ajamaan Kroatian rallia. Katsotaan, mitä voimme tehdä, mutta minä todella odotan innolla, että näen hänet ja Isabellen (kartanlukija Galmiche) taas tiimissämme.

Pian 48 vuotta täyttävä Loeb on tänä vuonna ahkeroinut myös Dakar-rallissa sekä voitokkaasti Race of Champions -karkeloissa Ruotsissa. Miehen luonnonlahjakkuus auton kuin auton ratissa mykisti Wilsonin jälleen kerran Monte Carlossa, kun Loeb ajoi ensi kertaa Fordilla MM-tasolla.

– Sebin Monte Carlon suoritus oli todella vakuuttava. Hän ei ollut ajanut yli vuoteen MM-tasolla, tuli suoraan Dakarista pienellä kokemuksella autostamme sekä uuden kartturin kanssa. Olin lähellä Loebin palkkaamista vuonna 2005, ja viimeistään nyt ymmärrän, mitä silloin menetin, Wilson kertoo.

– Hän on jotain hyvin erityistä. Kun hän istui ensi kertaa autoomme testeissä, oli hän heti hyvin luottavainen ja tyytyväinen autoon. Se ei muuttunut kisan aikanaan, sillä hän ei tehnyt mitään säätömuutoksia. Se oli kaikista huimin juttu.

Myös ranskalaislegenda on itse myöntänyt, että paluu Puma Rally1 -auton rattiin voitokkaan debyytin innoittamana houkuttelee. Loebin ounastellaan palaavan rallin MM-sarjaan Portugalissa toukokuussa.

Katso alapuolelta Loebin voitonjuhlat Monte Carlossa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397692″ ap mute]

Lue myös nämä