WRC-tallipomo jyrähti MM-rallin tilanteesta: ”Voitteko kuvitella muuta lajia, jossa tehdään tällainen päätös?”

Hyundain tallipäällikön Cyril Abiteboulin mukaan rallin MM-sarjan todellisten päättäjätahojen pitäisi ottaa ohjat kunnolla käsiinsä.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan tulevaisuuden kuviot ovat parhaillaan pohdinnassa ja pian niistä on odotettavissa virallisia päätöksiä. Suurennuslasin alla ovat olleet sekä tekniset että urheilulliset säännöt ja kilpailujen formaatti.

Hyundain tallipomo Abiteboul on tottunut ilmaisemaan selkeästi omat mielipiteensä asioihin. Abiteboulin mukaan rallin MM-sarjan taustalla vaikuttavien Kansainvälisen autoliiton FIA:n ja WRC-promoottorin tulisi pitää asiat tiukemmin omissa näpeissään.

– Rallin MM-sarjassa valitamme usein kilpailujen formaatista. Keskustelemme tästä FIA:n ja promoottorin kanssa, mutta nämä kaksi tahoa eivät päätä tästä asiasta. Siitä päättävät kilpailujen järjestäjät, Abiteboul sanoi ranskalaiselle Autohebdo-lehdelle.

– Meidän täytyy esimerkiksi vierailla tietyissä kaupungeissa, ja huoltoparkit ovat usein osa järjestäjien liiketoimintasuunnitelmaa. Tämä luo monimutkaisuutta. Jos nyt päättäisimme, ettemme enää halua huoltoparkkeja, olisiko se mahdollista nykyisellä rakenteella? Enpä usko.

Abiteboul nosti myös toisen esimerkin Portugalin MM-rallista, jossa perjantaina pääluokan autot päätettiin lähettää erikoiskokeille neljän minuutin lähtöväleillä.

– Kuka vastasi siitä päätöksestä? Kilpailunjohtaja. Voitteko kuvitella mitään muuta urheilulajia, jossa paikallinen henkilö tekee tällaisen päätöksen? Muissa lajeissa on täydellinen kontrolli useimmista päätöksistä liittyen promootioon, tapahtumien järjestämiseen ja päivien rakenteeseen urheilullisesta näkökulmasta, mutta rallin MM-sarjassa näillä kahdella hallintoelimellä ei ole tällaista valtaa, Abiteboul jyrähti.

– Joku onkin sanonut, ettei meidän pitäisi olla enää vieraita omissa kilpailuissamme. Meidän täytyy ottaa kontrolli takaisin, enkä puhu pelkästään tiimeistä. Ilman tätä jokainen haluamamme muutos ei saavuta tavoitettaan päätösten pirstaleisuuden vuoksi.

Rallin MM-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Sardinian osakilpailulla, joka käynnistyy perjantai-iltapäivänä.

Lue myös nämä