Kristoffersson palaa rallicrossin MM-sarjaan, Bakkerud vaihtaa puolestaan autoa

Johan Kristoffersson. Kuva: FIAWorldRallyCross.com

Rallicrossin kaksinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson palaa MM-sarjaan tällä kaudella. Tähtäimessä on tietenkin kolmas titteli. 

Ruotsalaiskuski dominoi kausilla 2017-18 MM-sarjaa Volkswagenin ratissa. Myös tällä kertaa alla on VW Polo GTI RX.

– Tämä on ollut kiireistä aikaa, eikä mikään helppo matka. Minulla oli monia vaihtoehtoja, mutta nyt tuntuu, että päätös oli oikea. Rallicrossi on lähellä sydäntäni. Nyt keskityn täysillä MM-sarjaan, Kristoffersson sanoo tiedotteessa.

Kristoffersson ajoi viime kaudella rataa ja rallia. Nyt edessä on paluu leipälajin pariin.

– Olen oppinut sekä rallista että rata-ajosta. Juuri siitähän on kyse myös rallicrosissa, kun nämä lajit sekoittuvat.

Rallicrossin MM-kausi starttaa huhtikuun puolivälissä ajettavalla Barcelonan osakilpailulla. Tällä viikolla sopimusuutisia onkin tipahdellut useita päivässä.

Kristofferssonin lisäksi myös viime kaudella täpärästi MM-hopealle jääneen  norjalaisen Andreas Bakkerudin kauden kuviot selvisivät keskiviikkona. Audilla viime sesongilla ajanut Bakkerud kaasuttelee Liam Doranin kanssa Monster Energy GCK RX Cartel -tiimissä, mutta kalustoksi vaihtuu Renault Megane.

– Testasin Meganea jo kauden 2018 lopulla ja olen siitä asti ollut yhteydessä GCK:n tkanssa. On hienoa, että pääsemme vihdoin työskentelemään yhdessä. Viimeksi kun ajoin Renaultilla, niin voitin EM-kultaa. Ehkäpä siis saamme tittelin kotiin myös tänä vuonna, jo kahdeksannen peräkkäisen kautensa MM-sarjassa aloittava Bakkerud sanoo.

Myös ruotsalainen Robin Larsson nähdää tällä kaudella MM-sarjassa. Viime kaudella mies voitti Audi S1:llä neljä kilpailua EM-sarjassa ja valloittaen toisen mestaruutensa. MM-karkeloissa Larssonin alla on samainen Audi S1.

Ruotsin vahvaa panosta MM-sarjassa täydentää Anton Marklund, joka ajaa tänä vuonna GC Kompetition -tiimin Renault Meganella.

Sinikeltaisia lippuja nähdään usean eri auton ikkunassa tällä kaudella, sillä myös Hansenin veljekset Timmy ja Kevin ovat vahvistaneet jatkavansa MM-sarjassa. Team Hansen voitti viime kaudella tallien mestaruuden ja Timmy Hansen valloitti kuljettajien tittelin.

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö