Latvala janoaa historiaa Ruotsin MM-rallissa – ”Kaikki on valmista”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaiskuljettaja Jari-Matti Latvala ajoi rallin MM-kauden avanneen Monte Carlon osakilpailun täysin oman suunnitelmansa mukaan. Tuloksena oli mukava pistepotti kolmannesta tilasta sekä lisänä kaksi pistettä Power Stage -pätkältä.

Vasta ensimmäistä kisaansa Yaris WRC:llä ajanut Viron Ott Tänak antoi kuitenkin pienen näpäytyksen tuurilaiselle kaasuttamalla toiselle sijalle. Latvala kuitenkin vannoo, että on aina tiennyt virolaisen taitotason pikataipaleilla.

– Minulla oli tietty taktinen suunnitelma Montessa, että lähden ajamaan omaa vauhtia. Tavoite oli varmistaa, että pääsen maaliin ja olen kolmen joukossa. En ajatellut niin, että lähden kilpailemaan Ottia vastaan. Tiedän sen, että Monte osoitti Ottin olevan sinut auton kanssa. Hän tulee menemään kovaa joka kisassa, Latvala totesi Rallit.fille Ruotsin MM-rallin aattona.

Ruotsissa Latvala on ollut kuningas neljä kertaa. Vain Marcus Grönholm ja isäntämaan Stig Blomqvist ovat yltäneet yhteen voittoon enemmän. Latvala myös puolustaa voittoa viime vuodelta.

– Fiilis on kieltämättä hyvä. Testit sujuivat hyvin ja nuotitus myös. Kaikki on valmista. Nyt vain odotetaan, että päästään testierikoiskokeella tarkistamaan asiat. Viimeinen silaus säädöistä täytyy vielä tehdä, Latvala sanoi.

– Ihan ehdottomasti tämä on yksi niistä kisoista, jossa haluan taistella voitosta. Toisaalta pitää ajatella että kolmen joukkoon on myös ihan hyvä tulos MM-sarjan kannalta. Pitää kuitenkin muistaa, että tässä rallissa kilpailu on erittäin tasaväkistä. Taso on todella kova. Pitää onnistua erittäin hyvin, jos mielii olla ykkönen.

Jatkuvasti Latvala ei voi tavoitella paikkaa vain kolmen joukosta. MM-tittelin saavuttaminen vaatii myös voittoja.

– Sarjaa jos ajatellaan, niin niissä kisoissa, mitkä paremmin sopivat itselle, on myös mentävä enemmän. Sitten taas ennalta huonommissa pitää muistaa ottaa maltilla. Kyllä täällä Ruotsissa pitää lähteä minun heti ajamaan tosissaan, Latvala paaluttaa.

Lue myös nämä