WRC-talli rakensi Fiat Pandasta melkoisen rallitykin

Fiat Panda
Fiat Panda 4x4. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ilmeisesti M-Sport Fordin tehtaalla Ison-Britannian Cumbriassa kaikki alkaa olemaan valmista rallikautta 2022 varten ja uudet Rally1-autot jo kisakunnossa.

Ainakin aikaa on riittänyt hieman erikoisempaan projektiin, sillä tiimi tiedotti tiistaina uudesta ”Pandamonium”-projektistaan. M-Sportin mekaanikot Dovenby Hallin päämajassa ovat rakentaneet tilaustyönä Fiat Pandasta melkoisen rallitykin. Tallin mukaan Panda on siinä kunnossa, että sillä voi tarvittaessa osallistua täyspituiseen ralliin.

Hommia kuitenkin riitti. Pandaan istutettiin Ford Fiesta R5 Mk1:n tekniikka ja moottori. Tätä varten Pandan runkoa piti laajentaa 360 millimetriä, jotta se oli Fiestan kanssa yhteensopiva. Leventämisen myötä esimerkiksi auton lokasuojia piti tuunata paremmiksi.

Ralli-Pandassa on siis 1,6 litran Fordin moottori, joka tuottaa 300 hevosvoimaa ja vääntöä 450 newtonmetriä. Vaihteistona on viiden pykälän sekventaalilaatikko.

Fiat Panda
Fiat Pandaan on mahdutettu Fiesta R5:n tekniikka. Kuva: M-Sport Ford WRT

– On ollut erityistä seurata Panda-projektin heräämistä henkiin. Olen erittäin vaikuttunut, mitä olemme saaneet aikaan. Sitä ei ole vain hienoa katsoa, vaan se on myös upea ajettava. Olemme hyvin ylpeitä lopputuloksesta. Tämä on ollut insinöörimielessä mielenkiintoinen projekti, M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson kommentoi.

– Tämä on myös ensimmäinen askel uudella aikakaudella, kun teemme Dovenby Hallissa matalan budjetin projekteja tilaustyönä. Olemme valmiita ottamaan uusia asiakkaita, oli heidän tarpeet sitten kuinka erityisiä vaan. M-Sport Special Vehicles on uusi aluevaltaus meidän autonvalmistuksessa.

Fiat Panda 4x4
Ralli-Panda on varsin räyheän näköinen peli. Kuva: M-Sport Ford WRT

M-Sportin Panda-projekti otettiin sosiaalisessa mediassa hieman tyrmistyneenä vastaan. Tiimi lupaili uutisia jo eilen ja moni odotti saavansa vihdoin tietää, ketkä täydentävät M-Sportin ensi kauden kuljettajakokoonpanon rallin MM-sarjassa.

Toistaiseksi tiimi on vahvistanut Craig Breenin ja Gus Greensmithin ajavan Puma Rally1 -autolla ensi kaudella. Myös Adrien Fourmaux´n odotetaan jatkavan tallissa. Kysymysmerkkinä on Sebastien Loebin päätös siitä, aikooko hän ajaa kuinka monta kilpailua kaudella 2022.

Katso alapuolelta huumoripitoinen Fiat Pandan julkistusvideo.

https://youtu.be/6omLFgu4kRg

Lue myös nämä

  • Uusimmat