WRC-tähdelle yksi unelma toteen – pääsee mukaan ikoniseen kisaan

Korealaisvalmistaja Hyundai on ilmoittanut, että se on mukana tänä vuonna legendaarisessa Pikes Peak -kilpailussa.
Hyundai Pikes Peak
Hyundai osallistuu tänä vuonna Pikes Peak -kilpailuun. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

”Race to the Clouds” -lempinimeä kantava mäkikisa järjestetään 23. kesäkuuta Yhdysvaltojen Coloradossa. Kilpailu ajetaan jo 102. kertaa ja se on järjestetty vuodesta 1916 alkaen.

Hyundain on määrä osallistua useammalla autolla Pikes Peak -karkeloihin. Oman taidonnäytteensä pääsee antamaan Hyundain WRC-rallitallista tuttu Dani Sordo, joka ajaa Coloradossa ensimmäistä kertaa. Lisäksi Hyundain ratissa nähdään yksitoista kertaa Pikes Peakin voittanut Paul Dallenbach sekä nelinkertainen ykkönen Robin Shute.

Hyundai nimeää myöhemmin vielä yhden kuljettajan kesäkuussa ajettavaan klassikkokisaan. Automalleja kuskeille ei vielä nimetty.

– Kuskit ovat kaikkein kriittisin tekijä, jos haluaa menestyä Pikes Peakissa. Valitsimme Robinin sekä Paulin, koska he ovat alan ammattilaisia ja voittaneet yhteensä 15 kertaa. He tuntevat kisan erinomaisesti. Danin lisääminen miehistöömme on todella mielenkiintoista ja lisää kisan kansainvälistä kiinnostavuutta, Hyundain N-brändin ja moottoriurheiluosaston varapuheenjohtaja Till Wartenberg sanoo.

– Pikes Peak on yksi uniikeista ja historiallisista kisoista, jotka vielä ovat mukana moottoriurheilumaailmassa. Se on pitänyt paikkansa, koska vuori ei koskaan petä. Sääolosuhteet ovat aina oma haasteensa ja jotta voi valloittaa vuoren, on kaiken loksahdettava paikoilleen, Hyundain Amerikan yksikön toimitusjohtaja Randy Parker puolestaan toteaa.

Pikes Peakin nousu on 20 kilometriä pitkä ja se sisältää 156 mutkaa. Nousua tulee yhteensä 1 440 metriä.

Lue myös nämä