WRC-pomo rallin MM-sarjan hybridimullistuksesta: – ”Isoin muutos, jonka olen koskaan nähnyt”

Malcolm Wilson
Malcolm Wilson. Kuva : @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa ollaan ison uudistuksen äärellä, kun ensi viikon Monte Carlon MM-rallissa nähdään lähtöviivalla hybriditeknologialla toimivat Rally1-autot. 

Kaikki kolme WRC-tiimiä ovat paiskoneet kovasti töitä marraskuussa päättyneen edellisen rallikauden jälkeen. Työt jatkuvat varmasti myös koko vuoden 2022 ajan, sillä Rally1-autoissa on varmasti paljon paranneltavaa. Ensin on kuitenkin saatava alle kokonaisia kisoja, jotta mahdolliset sudenkuopat löydetään.

M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson on kilpaillut itse MM-sarjassa jo 1980-luvulla ja pyörittänyt Fordin WRC-toimintaa kaudesta 1997 lähtien. Wilson korostaa, että ainakaan ensimmäisellä hybridikaudella ultimaattinen suorituskyky ei välttämättä ole tärkeintä.

– Tässä ei ole mitään epäselvää. Tekniset uudistukset ovat erittäin isoja, isoimpia kuin mitä olen koskaan tässä lajissa nähnyt, Wilson summaa rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Uskon, että luotettavuus on tällä kaudella avainasemassa.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala komppaa brittipomoa.

– Ehdottomasti luotettavuus on avaintekijä kaikilla tiimeillä. Autossa on niin paljon uusia osa-alueita. Olisimme tietenkin halunneet enemmän testiaikaa, mutta Monte Carlon ralli on pian ja meidän on vain oltava valmiita, tuurilainen kertoo.

– Tässä lajissa on aina joitain asioita, mitä ei voi tietää tai ennustaa, mutta tänä vuonna niitä on hybridien myötä entistäkin enemmän. Kaudesta tulee varmasti hyvin mielenkiintoinen.

Katso alapuolelta historian ensimmäisen Kroatian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,372318″ ap mute]

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat