Quantcast

Rallilupaus SM-sarjaan jälleen pirteän värisellä kalustolla

Konsta Saarinen
Konsta Saarinen. Kuva: Konsta Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuodenvaihteen tienoilla 17 ikävuotta mittariin saanut Konsta Saarinen on valmiina starttaamaan uransa toiseen kauteen rallin SM-sarjassa.

PR-Racingia edustava autourheilija on saanut uuden kaluston ja siirtyy sarjassa luokkaa ylemmäksi. Vakioluokassa viime kaudella pronssimitalin saavuttanut Saarinen on tiiminsä kanssa hankkinut tehokkaamman Ford Fiesta R2 -kilpurin, joka on jälleen maalattu pirteän värikkäisiin kuoseihin.

– Viime kausi opetti paljon SM-sarjasta ja nuottikilpailuista, joten siinä suhteessa on helpompi lähteä kauteen ja erityisesti viikonloppuna ajettavaan Arctic Lapland -ralliin, Saarinen summaa.

– Uutta tälle kaudelle on uusi luokka ja siirtyminen aidon kilpa-auton ratin taakse. Auto hankittiin jo viime vuoden lopulla, joten sen tekniikkaan on päässyt rauhassa tutustumaan.

Orivedellä asuva Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä ovat päässeet testaamaan R2-autoa lumikelillä vasta 100 kilometrin verran.

– Ralliauto purettiin kokonaan ja siihen tehtiin täydellinen huolto, joka otti oman aikansa. Suunnitelmissa oli käydä tammikuun alussa pohjoisemmassa treenaamassa, mutta aika kävi liian vähiin, Saarinen sanoo.

– Ennakkotestit suoritettiin lähellä kotimaisemia. Kilsoja olisi tietysti saanut kertyä enemmänkin, mutta kohta niitä kaksipäiväisessä rallissa kertyy lisää. Hyvillä mielin lähdetään kisaamaan SM4-luokkaan, jossa vastaan tulee uusia kilpailijoita.

Rallin SM-kauden avaavan Tunturirallin reitti käsittää kymmenen erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 222 kilometriä. Kisa käynnistyy perjantaina 14. tammikuuta Rovaniemen keskustasta. Ensimmäisen päivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta ja toiset viisi ajetaan lauantaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat