WRC-kalenteria odotetaan yhä – erikoista MM-rallia kysytty jälleen hätiin

Rallin MM-sarjan kalenteria kaudelle 2023 ei ole vieläkään julkaistu.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Monzan MM-rallissa marraskuussa 2021. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälisen autoliiton FIA:n ja rallin MM-sarjan promootioyhtiön odotettiin julkistavan kalenterin alun perin jo alkusyksystä tai viimeistään lokakuussa, mutta hommat ovat edelleen kesken. Alustavien tietojen mukaan ensi kaudeksi kisojen määrää on tarkoitus nostaa 14 ralliin ja kausi kestäisi tammikuusta aina joulukuulle saakka.

Lue lisää: Rallin MM-sarjan kalenterista outoa vääntöä – kolmas osakilpailu julkisti itse päivämääränsä

Ilmeisesti kaikki kisajärjestäjät eivät ole toimittaneet vaadittavia dokumentteja FIA:lle, minkä vuoksi kalenteria ei ole vielä voitu julkistaa. Myös kesän Sardinian ja Kenian MM-rallien aikatauluista on ollut vielä vääntöä logistisista syistä.

Italialainen Area Corse -sivusto kertoo, että Monzan MM-rallia on pyydetty hätiin. FIA ja promoottori ovat pyytäneet Monzan rallin järjestäjiä varautumaan MM-rallin pitämiseen ensi vuoden loppupuolella. Kauden 2023 lopulle alustavassa kalenterissa on merkittynä kolme hieman epävarmaa rallia: Keski-Eurooppa, Japani ja Saudi-Arabia.

Näistä varsinkin Keski-Euroopan rallin järjestäminen on herättänyt epäilyksiä, sillä tarkoituksena olisi ajaa kolmen eri maan alueella. Kyseistä MM-rallia ei ole myöskään koskaan ennen järjestetty.

Samaa voidaan sanoa myös joulukuun alkuun kaavaillusta Saudi-Arabian rallista, joka on nyt pyrkimässä ensi kertaa WRC-kalenteriin. Reilu viikko sitten ajetussa Japanin rallissa puolestaan ilmeni useampia turvallisuusongelmia, mutta kisaorganisaatio on luvannut korjata asiat ensi kaudeksi.

Monzan MM-ralli ajettiin koronapandemian aikana vuosina 2020-21. Kisa ei ole nauttinut varsinkaan kuljettajien keskuudessa kovinkaan suurta ihastusta, sillä suuri osa erikoiskokeista ajettiin Monzan legendaarisella moottoriradalla.

Molemmilla kerroilla Monzassa juhli Toyotan Sebastien Ogier. Viime vuonna ranskalainen myös varmisti Monzan rallin voitolla uransa kahdeksannen MM-tittelin.

Italiassa ajetaan ensi kaudella varmuudella ainakin yksi MM-ralli, sillä Sardiniassa pisteistä on ajettu perinteisesti kesäkuussa.

Katso alapuolelta viime vuoden Monzan MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat