Walesin MM-rallissa juhlinut Evans päätti brittikuskien kuivan kauden

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: @World/M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Elfyn Evans sai pitkään himoitsemansa MM-osakilpailuvoiton sunnuntaina päättyneessä Walesin rallissa.

Evans oli lähellä ykköstilaa jo tämän vuoden Argentiinan rallissa, mutta tuolloin hän taipui niukalla 0,7 marginaalilla kakkoseksi viimeisellä erikoiskokeella. Kotirallissaan Evans oli omaa luokkaansa, sillä voitto tuli peräti 37,3 sekunnin erolla.

Thierry Neuville esti voiton ensimmäisellä kerralla, mutta nyt päätin rallin puolivälissä, että tällä kertaa kukaan ei tule tielleni. Tämä tuntuu hienolta ja haluan tätä lisää, walesilainen Evans sanoi lehdistötilaisuudessa.

M-Sportin Fordilla kisaavalle Evansille, 28, kuluva kausi on ollut hänen uransa toistaiseksi paras. Walesin voiton lisäksi hän on saavuttanut kakkostilat Argentiinassa ja Suomessa.

Sunnuntaina Evansista tuli 17 vuoteen ensimmäinen brittikuljettaja, joka on voittanut kotirallinsa sumuisella saarella. Richard Burns teki viimeksi saman tempun vuonna 2000.

– Testierikoiskokeen jälkeen tiesimme, että jos olosuhteet ovat meille suotuisat, meillä on tarpeeksi vauhtia ajaaksemme voitosta. Tässä rallissa ei voi kuitenkaan ennustaa mitään, sillä täällä ei ole helppoa ajaa puhtaasti ilman virheitä.

– Viikonloppu oli todella raskas. Nukun nyt varmaan pari päivää, mutta kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen. Tämä on erityinen hetki koko tallille, sillä Seb (Sebastien Ogier) kruunattiin kuljettajien ja tiimimme valmistajien mestariksi, Evans iloitsi.

Lue myös nämä