Volkswagen Polo R5:een luvassa isoja päivityksiä – ”Tärkein tavoitteemme on jatkaa auton menestystä”

Volkswagen Polo R5
Volkswagen Polo R5. Kuva: Volkswagen Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Volkswagen tiedotti tällä viikolla, että Polo R5:een on tulossa iso päivityspaketti tänä vuonna. Jo kevään aikana Polo R5 saa päivitetyn jousituksen, mutta loput päivityksistä tulevat autoon myöhemmin.

Volkswagen tuli WRC-karkeloihin mukaan vuonna 2013 ja dominoi heti erikoiskokeita. Neljän perättäisen maailmanmestaruuden jälkeen tiimi vetäytyi WRC-tasolta, mutta toi nopeasti markkinoille R5-auton, joka on kiistatta ollut soiva peli omassa kategoriassaan.

– Polo R5:n tarina on ollut menestyksekäs. Se sisältää yli 75 voittoa ja 125 podiumia jo vuoden 2019 loppuun mennessä. Vain menestys ei kuitenkaan ole tärkeää, sillä asiakkaiden palaute on yhtä isossa merkityksessä. Heillä on kokemusta autosta monissa eri olosuhteissa, Volkswagen Motorsportin johtaja Sven Smeets sanailee.

– Meidän insinöörimme ovat käyttäneet tämän palautteen hyväkseen kehittääkseen autoa. Tärkein tavoitteemme on jatkaa auton menestyksekästä taivalta, Smeets jatkaa.

Polon uudet korin komponentit ovat olleet asiakkaiden saatavilla jo jonkin aikaa, mutta isompi päivityspaketti tulee saataville tämän vuoden aikana. Osat luokitellaan sekä rallin MM- että EM-sarjaan sekä pienempiin kansallisiin sarjoihin.

– Kuten kaikilla on tiedossa, jos et mene eteenpäin, menet taaksepäin moottoriurheilumaailmassa. On aina todella tärkeää pyöritellä ideoita sekä suorituskyvyn että kestävyyden osalta, Volkswagen Motorsportin tekninen johtaja Francois Xavier toteaa.

Rallin MM-sarjassa Volkswagen debytoi Polo R5:lla vuoden 2018 Katalonian rallissa, kun ratin takana olivat maailmanmestari Petter Solberg sekä ranskalainen Eric Camilli.

Lue myös nämä