Volkswagen esitteli huiman sähkökilpurin – osallistuu legendaariseen Pikes Peakiin

Volkswagenin uusi sähkökilpuri tottelee nimeä I.D. R Pikes Peak. Kuva: Volkswagen Motorsport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Autojätti Volkswagen on esitellyt uuden moottoriurheiluprojektinsa. Saksalaisvalmistaja osallistuu tämän kesän Pikes Peak International Hill Climb -kisaan uudella kokonaan sähköllä toimivalla kilpa-autolla.

Auto tottelee nimeä I.D. R Pikes Peak. Kyseessä on Volkkarin massiivinen mainoskampanja tulevalle I.D. -sähköautojen valikoimalle, joka käsittää yli 20 automallia. Näistä ensimmäiset tulevat tähän tietoon kuluttajamyyntiin vuonna 2020.

Pikes Peakin perinteikäs vuoristonousu ajetaan 24. kesäkuuta Colaradossa Yhdysvalloissa. ”Race to the Clouds” -nimeä myös kantava kisa ajetaan Kalliovuorilla. Nousua on 2 800 metristä yli neljään kilometriin. Ajoa kertyy karvan verran alle 20 kilometriä.

– Me haluamme olla sähköautoilun edelläkävijä Volkswagenin ja I.D. -perheen kanssa. Kilpaileminen maailman kuuluisimmassa mäkikisassa tuo sekä symbolista arvoa, mutta lisäksi se on hyvä testi sähköautolle, Volkswagenin johtokuntaan kuuluva Frank Welsch sanoo tiedotteessa.

Volkswagen I.D. R Pikes Peak. Kuva: Volkswagen Motorsport.

Pikes Peakin kisa on ajettu jo vuodesta 1916 lähtien. Volkswagen osallistui viimeksi kilpailuun Golfilla vuonna 1987, mutta tulokset jäivät laihoiksi.

– Nyt on aika tasata tilit. I.D. R Pikes Peak on meille suuri haaste, jotta voimme näyttää, mitä sähkömoottorilla voi tehdä moottoriurheilussa. Koko tiimimme kuski Romain Dumasin johdolla on todella motivoitunut tekemään uuden sähköautojen ennätyksen, Volkswagenin moottoriurheilujohtaja Sven Smeets toteaa.

Pikes Peakin sähköautojen ennätys on uusiseelantilaisen Rhys Millenin hallussa vuodelta 2016. Millen ajoi Drive eO PP100 -autolla ajan 8.57,118, jota Volkswagen nyt jahtaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat