Voiko Esapekka Lappi jopa lopettaa uransa? Näin suomalainen vastasi

Hyundain Esapekka Lapin on huhuttu jopa jättävän kokonaan ralliautoilun taakseen. Lappi vastasi keskiviikkona kuumaan kysymykseen uransa mahdollisesta jatkosta.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi lähtee Keski-Euroopan MM-ralliin allaan huonompi jakso. Kesällä suomalainen ajoi todella hyvin, mutta Suomesta lähti liikkeelle huonompi putki, joka ei ole vielä katkennut.

Lappi ajoi Suomessa rajusti ulos, Kreikassa hän oli vaikeuksien jälkeen viides ja Chilessä tuli jälleen raju ulosajo.

Keski-Euroopassa on kuitenkin hyvä paikka painaa reset-nappulaa. Täysin uudenlainen ralli tarjoaa täysin erilaisen haasteen kuin kauden aiemmat kilpailut. Tshekissä, Saksassa sekä Itävallassa ajettava asvalttikisa tarjoaa monenlaista tienpintaa.

– Onhan se aika mielenkiintoinen. Saksa ja Itävalta ovat jossain määrin aika saman tyyppisiä, mutta Tshekki eroaa kyllä. Se perjantai on aika erilainen päivä. Se on vähän jouheampaa ja kovavauhtisempaa ja tosi kapeeta. On siellä jonkun verran niitä anticutteja, mutta kyllä siellä silti jonkin verran pääsee leikkaamaan. Niin kuin nytkin nähtiin, niin jotkut paikat tulevat aika puhtaaksi, kun taas joistain tulee aika mutaisia, kuten tuossa shakessa nyt. Samaa on odotettavissa myös perjantaina, Lappi ennakoi rallia Rallit.fille.

Lapin viime kisat ovat olleet vaikeita, mutta suomalainen ei näe tulevaa kisaa kuitenkaan minään vedenjakajana.

– Kisa tämä on siinä missä muutkin. Toivotaan nyt, että ei tule ongelmia auton kanssa ja ettei myöskään kuski tekisi virhettä. Siitä kai se on lähdettävä, hän sanoi.

Lappi toivoo, että kisa sujuisi kutakuinkin samaan tapaan kuin aiemmin keväällä Kroatiassa.

– Koitetaan ajaa järkevästi ja toivottavasti lopussa kiitos seisoo. Se on se taktiikka varmaan täälläkin. Tulee varmasti vaikeita pätkiä ja keliolosuhde voi olla ihan mitä vaan. Ei nyt varmaan pakkasta ja lunta, mutta vähän vettä lupailee, Lappi ennakoi.

Tshekin tiet ovat Lapille jo entuudestaan tuttuja. Suomalainen uskoo, että tilanteita on luvassa kaikille.

– Yhtään sellaista Tshekin rallia ei ole ollut, missä ei olisi ollut tilanteita. Niitä vain aina on. Tilaa ei ole hirveästi, niin varmasti niitä tilanteita tulee kaikille, hän sanoi.

Kreikan rallin jälkeen Lappi oli hyvin luottavaisin mielin tulevaisuutensa suhteen, eikä mieli ole muuttunut vieläkään.

– Edelleen on ihan sama fiilis.

Lapin kohdalla on spekuloitu kuitenkin sillä, että hän lopettaisi uransa. Mitä siihen sanot?

– Ihan hyvä sitä on spekuloida, Lappi vastasi salaperäisesti.

Tämä tarkoittaa siis käytännössä sitä, että se sopimus on jo tehty tai sitten laitetaan ajohanskat naulaan?

– Niin…ei kumpikaan huono vaihtoehto ole tietyllä tapaa. Molemmissa on omat hyvät puolensa. Ei tämä ralli kuitenkaan ole elämän ja kuoleman homma. Tekin sen tiedätte, että perhe on se juttu. Sillä tavalla en ole jaksanut tästä asiasta stressata. Huono putki on nyt tuloksissa päällä, mutta se on välillä semmosta, Lappi sanoi.

Lappi tiedostaa, ettei ensi kauden suhteen ole enää paljoa tehtävissä. Näytöt on annettu jo aiemmin ja ne sitten riittävät tai eivät riitä.

– Ei se enää mun kohdalla voi olla yhdestä kisasta kiinni tämä homma. Kyllä ne näytöt ovat ihan muissa jutuissa niin sanotusti annettu.

Voit katsoa Keski-Euroopan MM-rallin testierikoiskokeen parhaat palat alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat