Viron rallilupaus ylisti Toyotaa ja yllätti kaikki – paitsi itsensä

Viron rallitoivo Georg Linnamäe yllätti Ruotsin MM-rallissa kaikki muut paitsi itsensä.
Georg Linnamäe
Georg Linnamäe. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

25-vuotias virolainen oli läpi kisan hyvässä vauhdissa ja päätyi lopulta yleiskilpailussa komeasti sijalle seitsemän.

WRC2-luokassa hänen edelleen ehtivät vain ylivoimaiseen voittoon ajanut isäntämaan Oliver Solberg ja nopein kakkosluokan Toyota-kuski Sami Pajari.

Linnamäeltä ei ihan näin hyvää suoritusta Ruotsista odotettu. Viime vuonna hän oli WRC2-luokassa neljäs ja yleiskilpailun 12:s.

– Sanoisin, että tämä meni aika hyvin, Linnamäe vahvisti Rallit.fille.

– Ajoimme kilpailussa ensimmäiset pätkäpohjat, mikä todella näytti Toyotan potentiaalin, Linnamäe jatkoi.

Jopa virolaistoimittajien piirissä ihmeteltiin ja ihasteltiin Linnamäen hyvää vauhtia, mutta virolaiskuski itse ei ollut yllättynyt.

– Meillä oli viime vuonna aika paljon kaikenlaisia ongelmia, mutta tunsin, että vauhti alkoi todella löytyä. Mutta vielä silloin paketti ei ollut täysin kasassa, Linnamäe kertoi.

Linnamäe kilpaili viime vuonna Skodan ja Hyundain Rally2-autoilla. Täksi kaudeksi hän pääsi Toyotan uuden Rally2-auton rattiin.

– Viime vuonna jouduin puskemaan todella kovaa, että sain edes jonkinlaisen pätkäajan aikaiseksi. Nyt tällainen ajosuoritus tuli verrattaen paljon helpommalla, Linnamäe sanoi tyytyväisenä.

Virolaisella on selvät suunnitelmat tälle kaudelle.

– Seuraavaksi suunnitelmana on mennä Kroatiaan. Toivon mukaan saamme vielä ennen sitä alle muutamia pienempiä asvalttikisoja, Linnamäe paljasti viitaten huhtikuussa ajettavaan MM-ralliin.

– Meillä on itse asiassa vielä kovin vähän kilometrejä alla tämän auton kanssa. Kuljettajilla, joita vastaan ajamme, on kilometrejä takana sen sijaan jo tuhansia. Meillä riittää siis sen suhteen paljon vielä kirittävää, Linnamäe jatkoi.

Linnamäen kehitys on ollut lupaavaa. Ruotsissa hän nappasi uransa ensimmäisen palkintosijan WRC2-luokassa. Virolainen on tehnyt vuosia määrätietoisesti hommia unelmansa eteen ja tällä kaudella voi olla jo lunastuksen aika.

Lue myös nämä