Rallin MM-sarjan huippulupauksella uusi taktiikka – ”Minun on pelattava tätä peliä kuten muutkin”

22-vuotias Oliver Solberg dominoi Ruotsin MM-rallia aiemmin tässä kuussa suvereeniin tyyliin.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Oliver Solberg's office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg vei kotimaansa MM-koitoksen WRC2-luokassa ylivoimaiseen tapaan ja nappasi kauden ensimmäisestä pistekisastaan täyden potin. Yhteensä nuorukainen kirjautti 18 pätkällä 11 luokan pohja-aikaa.

WRC2-luokassa kuskit voivat nimetä seitsemän MM-rallia pistekisoikseen, joista kuuden parhaan tulokset lasketaan mukaan lopullisiin pisteisiin. Mikään ei estä ajamasta vaikka jokaista kauden 13 MM-rallia, mutta pistekisoja on rajattu määrä.

Viime kaudella Solberg menetti mahdollisuutensa mestaruuteen WRC2-luokassa valitsemalla pistekisansa huonosti. Esimerkiksi Suomen MM-rallissa hän juhli luokkavoittoa ja oli Kroatiassa, Portugalissa sekä Keniassa toinen, mutta mikään näistä ralleista ei ollut pistekisa Solbergille.

Sen sijaan valitsemissaan pistekisoissa Solberg koki kolme keskeytystä, joten mestaruus jäi kaukaiseksi haaveeksi.

– Olisin voinut valita pistekisani viisaammin. Me taistelimme hyvin, mutta jos meillä olisi ollut hitusen enemmän onnea ja olisimme olleet strategian osalta viisaampia, olisimme voineet ajaa myös mestaruudesta, Solberg sanoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Siitä minun on otettava opiksi ja valittava tämän vuoden pistekisani viisaammin. Minun on pelattava tätä peliä kuten muutkin. Luokan mestaruus on ykköstavoitteeni.

Kun Andreas Mikkelsen siirtyi täksi kaudeksi osa-aikakuljettajaksi Hyundain tehdastiimiin, on Solberg Skodan virallinen kuljettaja WRC2-luokassa. Ainakin Ruotsin MM-rallin suorituksen perusteella Solberg on oppinut Fabia RS Rally2 -auton metkut entistäkin paremmin.

– Auto toimi koko ajan hyvin ja löysimme hyvän ajorytmin koko viikonlopun ajaksi. Fiilis oli erittäin hyvä varsinkin nyt, kun Skoda Motorsport oli ensimmäistä kertaa virallisesti minun takanani, Solberg hehkuttaa.

Solbergin kausi jatkuu maaliskuun lopussa ajettavalla Kenian MM-osakilpailulla, mutta mies ei ole vielä valinnut, ajaako hän Afrikassa pisteistä vai ei.

Lue myös nämä