Video: Venäläistähdestä tuli matkustaja EM-rallissa – ”Pyörimme montaa kertaa ympäri”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aleksei Lukjanuk palasi loukkaantumisensa jälkeen rattiin Puolan EM-rallissa, mutta joutui keskeyttämään jo toisella erikoiskokeella rajun ulosajon vuoksi.

Lukjanuk loukkaantui toukokuussa vakavasti testeissään Venäjällä, eikä hänen odotettu olevan ajokunnossa vielä tämän viikonlopun Puolan EM-rallissa. Lukjanukin toipuminen edistyi kuitenkin odotettua nopeammin, ja venäläistähti pääsi tositoimiin asvalttirallissa.

Lukjanuk täräytti pohja-ajan rallin ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta toisella pätkällä rysähti. Lukjanuk ajoi liian kovaa mutkaan, ja Ford Fiesta sai kunnolla runtua.

– Käännyin mutkaan liian aikaisin olettaen, että kyseessä on nopea mutka, kuten nuotteihini oli merkattu. Se oli kuitenkin tiukempi mutka, ja osuimme penkkaan mutkan lopussa. Lähdimme ilmalentoon ojasta ja pyörimme montaa kertaa ympäri tiellä, Lukjanuk kertasi onnettomuuttaan.

– Maksoimme kovan hinnan tästä opetuksesta, mutta luottamus ajoon ei ole kadonnut mihinkään. Olen pahoillani faniemme puolesta, Lukjanuk lisäsi ERC-sarjan nettisivuilla.

Katso video Lukjanukin rajusta ulosajosta jutun yläpuolelta.

Lue myös nämä