Vetääkö FIA vielä ässän hihasta? – ”Me olemme lähellä sopimusta Kroatian kanssa”

kroatian mm-ralli
Rally Croatia ajettiin viimeksi vuonna 2017. Kuva: rally-croatia.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kausi 2020 on typistynyt koronapandemian takia seitsemän osakilpailun mittaiseksi. Kolme MM-rallia ajettiin alkuvuodesta ja kausi jatkuu ensi viikolla Virossa.

Viron jälkeen kalenterissa ovat enää Turkin, Sardinian ja Belgian rallit, kun tällä viikolla Saksan MM-rallin järjestäjät ilmoittivat, että kisaa ei voida tänä vuonna järjestää. Viro ja Belgia on jo lisätty uusina maina korvaamaan koronan tiputtamia kilpailuita. FIA harkitsee edelleen myös Kroatian ottamista mukaan täksi syksyksi MM-kalenteriin, uutisoi saksalainen Motorsport Aktuell.

Vaikka joihinkin osiin Kroatiaa on koronan takia annettu matkustusvaroitus, toivoo FIA:n rallipomo Yves Matton vielä pientä ihmettä. Kroatiassa ajettiin EM-ralli vuosina 2010-13. Vuonna 2012 kisan voitti Juho Hänninen Skodalla.

– Me olemme lähellä sopimusta Kroatian kanssa, mutta kaikki on siellä vielä auki. MM-rallin järjestäminen kahdessa kuukaudessa on mammuttimainen tehtävä, Matton kertoo saksalaislehdelle.

Kroatian lisäksi myös Turkkiin on annettu matkustusvaroitus, mutta se ei huoleta Mattonia.

– Meillä ei ole sen suhteen mitään huolenaiheita. Valmistelut jatkuvat suunnitelmien mukaan. Koronapandemian suhteen meitä informoidaan erinomaisesti, sillä FIA:n lääkintädelegaatti rallin MM-sarjassa on turkkilainen Cem Boneval, Matton huomauttaa.

Turkissa on määrä ajaa MM-rallia 18. – 20. syyskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat