Venäläislupaus ajoi ylivoimaiseen voittoon Norjassa – Mads Östbergin kisa päättyi jo ennen avauspätkää

Nikolai Grjazin. Kuva: Gregory Lenormand / DPPI

Moni huippukuski haki ajotuntumaa Norjan kansallisen rallisarjan osakilpailusta Sigdals-rallista lauantaina. Voittoon kahdeksan erikoiskokeen ja reilun 90 ek-kilometrin rypistyksessä ajoi venäläinen Nikolai Grjazin.

Grjazin peittosi Skoda Fabia R5:llaan toiseksi sijoittuneen, MM-sarjastakin takavuosina tutun norjalaiskonkari Henning Solbergin reilulla puolella minuutilla. Volkswagen Polo R5:lla ajanut isäntämaan Ole Christian Veiby sijoittui kolmanneksi yli minuutin venäläistä hitaampana.

Kisan voittanut Grjazin on rallin EM-sarjan puolustava U27-luokan mestari. Yleisessä sarjassa venäläinen oli viime kaudella EM-koitoksissa hopealla. Tänä vuonna Grjazin ajaa MM-sarjan WRC2-luokassa kaikki muut Euroopan osakilpailut paitsi kauden avaavan Monte Carlon rallin.

Rallin MM-sarjasta tuttu Mads Östberg oli niin ikään mukana Sigdals-rallissa Subarullaan. Homma meni kuitenkin pipariksi jo ensimmäisellä siirtymällä, kun autossa havaittiin bensavuoto. Näin ollen Östberg ei saanut alleen yhtään ajettua ek-kilometriä.