Venäläinen rallitoivo testasi Fordin WRC-autoa Lapin lumilla – ”Ero on uskomaton”

Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazin. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nikolai Grjazin sai maanantaina maistiaisen M-Sportin Ford Fiesta WRC -autosta lähellä Rovaniemeä.

Venäläiskuljettaja Grjazin, 23, kilpailee tulevana viikonloppuna Rovaniemen MM-rallissa WRC2-luokassa R5-luokituksen Volkswagen Pololla. Maanantaina hän hyppäsi kuitenkin Ford Fiesta WRC:n puikkoihin.

Grjazin ajoi täysiverisellä WRC-autolla kaikkiaan 80 testikilometriä.

– Ero on uskomaton R5-autoon. Autoon pitää todella luottaa tietyissä paikoissa, sillä autossa enemmän aerodynamiikkaa ja keskilukko. Mutta ajaminen oli tosi mukavaa, Grjazin kertoi Instagram-tarinassaan.

Venäläinen rallitoivo oli yhtä hymyä selostaessaan kuulumisiaan testin jälkeen.

– Ei ollut kovinkaan vaikeaa tottua ajamiseen, mutta se saattoi johtua siitä, että testasimme jäällä, missä se on helpompaa. Ajaminen voi olla vaikeampaa kunnon pätkillä, joilla on isoja hyppyjä ja nopeita osuuksia. Mutta nautimme tästä todella paljon, Grjazin alleviivasi.

Grjazin osallistui reilu viikko sitten Otepään talviralliin, jonka piti toimia testikilpailuna ennen Rovaniemen MM-rallia. Grjazin ajoi kisassa rajusti ulos, mutta selvisi tilanteesta ilman isompia kolhuja.

Lue myös: Tänak rökitti Neuvillen Otepään talvirallissa – Esapekka Lapin tallikaverin MM-kenraali päättyi isoon ulosajoon

Grjazin ja Esapekka Lappi edustavat Rovaniemellä italialaista Movisport-tallia, mutta Volkswagen-kalusto tulee suomalaiselta Printsport-tallilta.

Rovaniemen MM-ralli käynnistyy perjantaina ja päättyy sunnuntaina. Teemu Suninen ja brittikuski Gus Greensmith ajavat M-Sportin Ford Fiesta WRC -autoilla napapiirillä.

Katso alta Rovaniemen MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367166″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat