Vasta 17-vuotias Sami Pajari saa ison tilaisuuden Suomen MM-rallissa – ”Pää on pidettävä kylmänä”

Sami Pajari ja Antti Haapala. Kuva: Pajarin tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Flying Finn Future Star -kilpailun ensimmäisen vaiheen voiton myötä Suomen MM-ralliin päässeet Sami Pajari ja Antti Haapala ovat viettäneet kiireisen heinäkuun valmistautuessaan tulevaan koitokseen.

Heinäkuun puolivälissä kaksikko vieraili M-Sportin Puolan tehtaalla tutustumassa tiimin jäsenistöön ja toimintatapoihin sekä esimerkiksi tulevaan kalustoon ajoasennon sovittelun myötä.

Muutamaa päivää ennen ”Jyskälän” alkua parivaljakko suuntasi Suomenlahden toiselle puolelle tekemään valmistelevat testit Baltic Motorsport Promotionin kalustolla. Tuoreimman mallin Fiesta eroaa jonkin verran Pajarin SM-sarjassa käyttämästä mallista. Paino, teho ja leveys ovat jonkin verran totuttua suuremmat.

Vasta 17-vuotias kuljettajalupaus ei omaa aiempaa kilpailukokemusta Suomen MM-rallista, joten esimerkiksi tiestön kunto mietityttää. Etenkin kahteen kertaan ajettavien ja Vetomies-kilpailuun kuuluvien erikoiskokeiden kunto voi paikoin olla hyvinkin huono.

– Pienemmät tieosuudet varmasti voivat olla melko haasteellisia kunnoltaan. Auton saa liian kovaa ajamalla rikottua ja taas toisaalta ylivarovaisuudella jää nopeasti paljonkin. Nopeuden säätäminen oikeaksi pitkään kilpailuun on varmasti yksi avainsanoista lopputuloksen kannalta. Pää on pidettävä kylmänä, vaikka kilpailun alussa muutamat autokunnat kovempaa aloittaisivatkin, tuumailee Pajari.

Taustajoukot ovat tehneet kovan työn kilpailun alla. Ralli jo itsessään lajina sisältää aina paljon muuttujia. Sama pätee myös ralliin valmistautumisessa, minkä Pajari sai kokea.

– Testissä käytetty auto oli aiemmin heinäkuussa Rally Estoniassa vuokralla, ja siellä tapahtuneen ulosajon seurauksena jännitettiin, ennättääkö auto ajoissa testauskuntoon. Monenmoisia suunnitelmia ja vaihtoehtoja oli varalla, jotta sopivaa kalustoa ennätetään ennen Neste Rallia jossakin testata. Iso kiitos kaikille taustajoukoille ja tukijoille. Vaikka puhutaan palkinnosta, ovat taustajoukot tehneet tässä kovasti taustalla hommia kaiken toteuttamiseen. Ei ole itsekään ennättänyt liiaksi tulevaa MM-rallikastetta stressata, Pajari naurahtaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat