Jooa Iivari
Jooa Iivari. Kuva: Janis Asaris

Korpilahden Urheiluautoilijoiden 16-vuotias Jooa Iivari ajoi viikonloppuna ensimmäisen rallinsa Suomen rajojen ulkopuolella.

Iivari ja kokenut kartanlukija Kari Kallio kilpailivat Ford Fiesta Rally4 -autolla Viron Saarenmaa-rallissa. Kyseessä oli Iivarille vasta toinen nuottikilpailu, mutta vauhti oli kohdallaan.

Iivari sijoittui komeasti toiseksi etuvetoisten EMV4-luokassa, joka vastaa rallin SM3-luokkaa kotimaan rallisarjassa. Iivari ajoi viikonloppuna kaksi pohja-aikaa luokassaan ja jäi 34,9 sekuntia voiton ottaneesta Kaspar Kasarista, jolla on Baltian ralleista kokemusta kymmenen vuoden ajalta. Kasari, 24, on ollut junioriluokkien ykköskuski Viron ja Latvian rallisarjoissa tällä kaudella.

Iivarin taakse kolmanneksi jäi virolainen Karl-Markus Sei, joka taipui suomalaiselle 25 sekunnilla. Sei on Iivarin tapaan 16-vuotias kuljettajatoivo.

– Tyytyväinen täytyy olla. Ensimmäinen kisa ulkomailla ja vasta toinen nuottikisa. Oli kyllä mahtava ralli – ylivoimaisesti hienoin, missä olen ajanut, Iivari hehkutti tiedotteessaan.

Iivarin suunnitelmana on kilpailla ensi vuonna rallin SM-sarjassa. Tänä vuonna hän osallistui nuorten SM-sarjaan, jossa kuljettajat eivät nuotita ralleja.

Saarenmaa-rallin yleiskilpailun voittoon ajoi Georg Gross Ford Fiesta WRC -autolla. Hyundain R5-autolla kilpaillut Ken Torn sijoittui toiseksi jäätyään 22,3 sekuntia Grossista. Iivari oli yleiskilpailussa sijalla 20.